Badplaats Shanklin op het eiland Wight - Engeland

Shanklin op het eiland Wight Shanklin Old Village op het eiland Wight Shanklin Chine op het eiland Wight hotels boeken via GBLPlatteland van het eiland Wight Sandown op het eiland Wight Ventnor op het eiland Wight Godshill op het eiland Wight Carisbrooke Castle op het eiland Wight Osborne House het eiland Wight De badplaats Ryde op het eiland Wight, Engeland Haven van Cowes op het eiland Wight

Informatie over deze bestemmingBadplaats Shanklin op het eiland Wight, Engeland

Shanklin is een populaire badplaats op het eiland Wight in zuid Engeland. Het stadje telt ongeveer 9 duizend inwoners en heeft zowaar een treinstation waar u kunt komen vanuit de haven van Ryde, uiteraard een strand en ook een aantal straten met mooie historische gebouwen met rietdaken. U kunt hier ook de bus komen overigens. Een mooie plek hier is de Shanklin Chine, een bosrijk ravijn met wandelpaden. Dat is een bezoekersattractie waar entree voor wordt geheven. In de zomer kun je er zelfs 's avonds heen als de lichten aan gaan. Het oude dorpsgedeelte is ook heel mooi en gezellig. Daar vindt u prachtige thatched cottages met daarin pubs en tea rooms. Het mooie eiland biedt ook de nodige wandelmogelijkheden zoals in de heuvels in het binnenland en langs de vele kilometers aan kustpaden. Zo vindt u hier in de buurt verschillende plekken en gebieden waar u van mooie uitzichten kunt genieten zoals in de Bembridge and Culver Downs ten noorden van het stadje en in de Ventnor Downs meer naar het zuiden. De witte kliffen zijn te vinden in de westelijke delen van het eiland.

Op Wight zijn ook historische bezienswaardigheden zoals Appuldurcombe House, Carisbrooke Castle, en het mooie Osborne House. Dat is het voormalige vakantieverblijf van Queen Victoria. In het dorpje Godshill in het binnenland kunt u nog een modeldorp met tuinen bezichtigen. Daar ziet u zowel Godshill als Shanklin op schaal nagemaakt. Hier vlakbij kunt u tevens ezels kijken in het Isle of Wight Donkey Sanctuary. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Shanklin. Aan deze kustlijn zijn overigens nog een paar badplaatsjes. Ten noorden ligt bijvoorbeeld Sandown en ten zuiden Ventnor. Zoekt u op deze pagina naar hotels, b&b's, vakantiehuizen en appartementen in Shanklin en omgeving. U kunt daarvoor ook de interactieve kaart hieronder gebruiken.


Wandelen in Shanklin

Op het eiland kunt u wandelen langs het kustpad, zowel in noordelijke als in zuidelijke richting. De route zuidwaarts gaat onder andere via Ventnor en noordwaarts via Sandown. Er is ook het 20 kilometer lange Worsley Trail naar Brightstone. Die wandeling komt door het binnenland. Elk jaar in mei vindt het Isle of Wight Festival plaats. Dan kan men meegaan op wandelingen die geleid worden door vrijwilligers.

➦ Meer info: Shanklin - Shanklin | Isle of Wight Coast Path | Isle of Wight Walking Festival
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers