De badplaats Ryde op het eiland Wight

Het havenstadje Ryde op het eiland Wight, Engeland Het strand van Ryde op het eiland Wight, Engeland De badplaats Ryde op het eiland Wight, Engeland hotels boeken via GBLDe havenplaats Cowes op het eiland Wight, Engeland Osborne House het eiland Wight Sandown op het eiland Wight Carisbrooke Castle op het eiland Wight Shanklin Chine op het eiland Wight

Informatie over deze bestemmingRyde aan zee op het eiland Wight, Engeland

Ryde is een kleine baplaats aan de noordkust van het eiland Wight in zuid Engeland. Het is met ongeveer 23 duizend inwoners de tweede plaats van het eiland en is tevens een locatie waar veerboten vanaf het vasteland arriveren. Die komt uit de haven van Portsmouth maar die is alleen voor voetpassagiers. Als u de auto wilt meenemen, neem dan een overtocht naar de nabijgelegen havens van Fishbourne of East Cowes. U kunt overigens ook met de laatste overgebleven dienst per hovercraft reizen. Die 'vliegt' naar Southsea, vlakbij Portsmouth. In dit badplaatsje begint de enige spoorlijn op het eiland. De trein rijdt langs de oostkust en heeft als eindbestemming Shanklin, ook een kleine badplaats. Ryde zelf heeft een uitgestrekt zandstrand en huisvest ook het Isle of Wight Bus Museum evenals het Donald McGill Museum waar de kunst van de 20e eeuwse kunstenaar te zien is die toch vooral bekend was om zijn humoristische ansichtkaarten.

In de weide omgeving kunt u verder genieten van het fraaie golvende land van het eiland en op een behoorlijk aantal plekken fraaie kusten met kliffen. De witte krijtrotsen vindt u in het uiterste westen. Ook zijn er enkele prominente historische bezoekersattracties zoals Carisbrooke Castle en met name het prachtige landgoeed Osborne, het voormalige 'vakantiehuis' van Koningin Victoria in de 19e eeuw. Mocht u hier langer verblijven dan kunt u dus ook de historische havenstad Portsmouth bezoeken. Een overtocht duurt namelijk korter dan een half uur. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Ryde.


Het Isle of Wight Coastal Path

Op het eiland kunt u uiteraard gaan wandelen zoals dat op het Engelse vasteland ook zo goed kan. Vanuit Ryde kunt u bijvoorbeeld twee richtingen op het kustpad volgen. Wandel 13 kilometer in oostwaartse richting naar Cowes of 19 kilometer in zuidwaartse richting naar Sandown. In beide gevallen kunt u de bus terug nemen of in het geval van Sandown zelfs ook de trein. Er is ook een route door het binnenland naar die plaats en dat is het 11 kilometer lange Nunwell Trail.

➦ Meer info: Ryde - Cowes | Ryde - Sandown | Ryde - Sandown (Nunwell Trail)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers