Runswick Bay aan de kust van North Yorkshire

Runswick Bay in North Yorkshire hotel boeken via GBL Staithes in North Yorkshire Port Mulgrave in North Yorkshire Saltburn-by-the-Sea in North Yorkshire Whitby in North Yorkshire Esk Valley in North Yorkshire Roseberry Topping in het North York Moors National Park

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenRunswick Bay in North Yorkshire, Engeland

Runswick Bay is één van de mooie kleine kustdorpjes aan de Yorkshire Heritage Coast. Dit is één van de mooiste kustgebieden van Engeland en behoort tevens tot het North York Moors National Park, een gebied met niet al te hoge heuvels, kleine dorpen en heidevelden. Het dorp is genesteld in de mooie baai en hier kunt u heel mooi wandelen. U vindt hier ook een strand. Voor historische bezienswaardigheden kunt u een bezoek brengen aan het historische stadje Whitby, ook te vinden aan de kust. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Runswick Bay.


Wandelen in Runswick Bay

Het dorpje ligt in een prachtig kustgebied en hier kunt u ook prima wandelen. U kunt namelijk in beide richtingen het kustpad volgen, dat is de Cleveland Way, een National Trail langs de kust van Yorkshire (en ook landinwaarts). Zo kunt u noordwaarts wandelen naar het eveneens kleine en mooie Staithes en de andere kant op naar het mooie historische stadje Whitby. Uiteraard zijn er ook mooie wandelingen te maken in het binnenland van het North York Moors National Park.

Cleveland Way | Whitby - Runswick Bay

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Runswick Bay

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Runswick Bay te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1,5 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit niet heel veel langer is. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over de North York Moors
→ Hotels en vakantiehuizen in de North York Moors
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers