Royal Tunbridge Wells in de High Weald - Kent

Royal Tunbridge Wells in Kent, Zuidoost Engeland Calverley Grounds in Royal Tunbridge Wells, Kent Stoomtrein van de Spa Valley Railway in Kent, Engeland De natuur van de High Weald in Kent hotel boeken via GBL High Rocks bij Tunbridge Wells in Kent Penshurst Place in Kent Scotney Castle in Kent Hever Castle in Kent Sissinghurst Castle Garden in Kent Ightham Mote in Kent Stoomtrein van de Bluebell Railway in Sussex, Engeland Goudhurst in Kent Pashley Manor in de High Weald

InformatieRoyal Tunbridge Wells in Kent, Engeland

Royal Tunbridge Wells is een kleine stad in het graafschap Kent in zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer 55 duizend inwoners en ligt in het prachtige landelijke gebied genaamd de High Weald. Het werd vroeger een populaire toeristische bestemming vanwege de vondst van thermale bronnen. Uit die periode stammen ook mooie gebouwen, waaronder the Pantiles. Dit is de benaming voor een stijlvolle 18e eeuwse zuilenrij. In deze prachtige historische straat vindt u specialistische winkels, restaurants, café's en ook een hotel. In het centrum van het stadje kunt u een wandelingtje maken in de Calverly Grounds, het fraaie openbare park.

U kunt hier het lokale museum bezoeken maar u kunt ook een rit maken met een stoomlocomotief (of diesel) van de Spa Valley Railway. Dat is een tocht van 30 minuten door de mooie High Weald naar Eridge en stopt ook in Groombridge waar u de tuinen van Groombridge Place kunt bezichtigen. Onderweg kunt u ook uitstappen bij de High Rocks. Dit zijn grote steenformaties die al miljoenen jaren oud zijn en vormen daardoor een attractie opzich. In de omgeving zijn echter nog veel meer mooie bezienswaardigheden te vinden in de vorm van kastelen, statige huizen en tuinen. Dit zijn Hever Castle, Chiddingstone Castle, Penshurst Place & Gardens, Bayham Old Abbey, Groombridge Place Gardens en Scotney Castle. Nog iets verder weg kunt u nog veel meer mooie locaties bezichtigen.


Wandelen in Royal Tunbridge Wells

Het stadje is dus omgeven door natuur en platteland en dat zorgt ook voor mogelijkheden om te wandelen. Tunbridge Wells ligt bijvoorbeeld aan de High Weald Trail, een meerdaagse wandelroute door het gelijknamige gebied. Zo kunt u westwaarts de paden volgen naar Groombridge en uiteindelijke helemaal door naar Horsham in West Sussex of oostwaarts naar Matfield en uiteindelijk helemaal door naar Rye in East Sussex.

Meer info: High Weald Trail | Kortere routes in de High Weald


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Tunbridge Wells

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Royal Tunbridge Wells te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Tunbridge Wells duurt daarna nog ongeveer 1,5 uur. Bekijk onderstaande pagina voor deze en meer mogelijkheden. Eenmaal in het stadje is het ook mogelijk van de trein gebruik te maken, bijvoorbeeld naar Battle, Hastings aan de kust, Tonbridge en ook Londen (station Charing Cross bij Trafalgar Square).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidoost Engeland

→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Zuidoost EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidoost Engeland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers