Porthmadog en Portmeirion in Snowdonia - Noord Wales

Porthmadog in Snowdonia, Wales Porthmadog in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales Welsh Highland Railway in Snowdonia, Wales hotel boeken via GBL Harlech Castle in Snowdonia, Wales Criccieth in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales Llyn Gwynant in Snowdonia, Wales

InformatiePortmeirion in noord Wales

Porthmadog is een dorp in noord Wales, niet ver van zee. Het heeft ongeveer 4 duizend inwoners, ligt aan de Afon Glaslyn Estuary en aan de rand van het bergachtige Snowdonia National Park. Naast de prachtige natuur in deze regio vindt u hier ook het Porthmadog Maritime Museum en kunt u twee mooie treinritten maken. Dit zijn historische treinen die over trajecten door het nationale park rijden. De ene route gaat naar Caernarfon aan zee en de andere verder landinwaarts, naar Blaenau Ffestiniog. Hier kunt u respectievelijk het imposante Caernarfon Castle en de Llechwedd Slate Caverns bezichtigen. Onderweg kunt u uiteraard genieten van de prachtige uitzichten over het bergachtige landschap. Het gaat hier om de historische en tevens toeristische spoortrajecten van de Ffestiniog & Welsh Highland Railways.

Portmeirion is een dorpje vlakbij Porthmadog. Het is een speciaal in Mediterraanse stijl ontworpen plek met mooie gekleurde gebouwen en tuinen. Het is een attractie op zich en hier wordt ook entree voor betaald. Het is gratis als u verblijft in één van de hotels. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden iets verder weg zijn Harlech Castle en Criccieth Castle. Hier behoorlijk in de buurt kunt u ook een bezoek brengen aan de Plas Tan y Bwlch Gardens. Dit is tevens de locaties van het Snowdonia National Park Environmental Studies Centre en de Dwyryd Tea Room. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in deze omgeving.


Wandelen in Porthmadog

U kunt uiteraard in de omgeving de bergen in trekken van het Snowdonia National Park en daar routes wandelen maar het is ook mogelijk om een mooie kustwandeling maken. Denk aan het traject van het LLyn Coast Path tussen Criccieth en Porthmadog, een route over het grote strand van Morfa Bychan, langs het dorpje Borth-y-Gest en met fraai uitzicht over de Dwyryd Estuary en de omliggende bergen.

Meer info: Llyn Coastal Path: Criccieth - Porthmadog


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Porthmadog

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Porthmadog te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Porthmadog duurt daarna nog minimaal 5 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Vliegen is zelfs ook mogelijk. Er is namelijk een rechtstreekse treinverbinding tussen Birmingham International en dit kuststadje. De treinen komen bijvoorbeeld ook langs Welshpool, het Engelse Shrewsbury en Barmouth.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Noord Wales
→ Hotels en vakantiehuizen in Snowdonia en Noord Wales
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers