Perth en Scone Palace in Perth & Kinross

Rivier de Tay in Perth, Schotland Kinnoull Hill Tower in de stad Perth, Schotland Scone Palace in Perth and Kinross, Schotland hotel boeken via GBL Dunkeld Cathedral in Perth and Kinross, Schotland Dunkeld Hermitage in Perth and Kinross, Schotland Lomond Hills Regional Park in Fife, Schotland Hill of Tarvit Mansion in Fife, Schotland Glamis Castle in Angus, Schotland De Pictische Aberlemno Sculptured Stones in Schotland Drummond Castle Garden in Perthshire, Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe stad Perth in oost Schotland

Perth is een relatief kleine stad in de oostelijke helft van Schotland. Het heeft ongeveer 50 duizend inwoners, ligt aan de rivier de Tay en bevindt zich in het raadsgebied Perth & Kinross. In de stad kunt u het stedelijk museum bezoeken dat aandacht heeft voor geschiedenis, natuur en kunst. Ook vindt u er de Fergusson Gallery, een museum over John Duncan Fergusson en Margaret Morris, twee pioniers op het vlak van dans en moderne kunst. Daarnaast kunt u in de stad ook het mooie Black Watch Castle & Museum bezichtigen en de Branklyn Garden bezoeken. Niet ver buiten de stad zijn nog enkele mooie historische locaties te bezoeken zoals Elcho Castle, Huntingtower Castle en Scone Palace, de beroemde plek waar de koningen van Schotland werden gekroond. Ook aan de rivier de Tay maar dan een eind verder stroomopwaarts vindt u het Tay Forest park en daar ligt ook het mooie dorp Dunkeld. Dat heeft geconserveerde huizen, een kathedraal en een fraai park genaamd de Hermitage. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Perth.


Wandelen in/bij Perth

Rond de stad kunt u ook wandelen, bijvoorbeeld langs de rivier de Tay naar Luncarty of door de bossen naar Kinnoull Hill en de toren die daar staat. Het mooie Kinnoull Hill Woodland Park ligt aan de rand van Perth en hier kunt u genieten van mooie uitzichten over het omliggende landschap.

Meer info: Wandelroutes in en rond Perth


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Perth

Er zijn verschillende manieren om naar Perth te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren. Het is eventueel ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. Voor de hand ligt dan een vlucht naar Edinburgh Airport aangezien u dan de minste reistijd heeft. Vanaf de luchthaven kunt u met bus of tram naar het centrum van de hoofdstad van Schotland reizen en daarna overstappen op de directe trein naar Perth. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein een hele hoop andere bestemming bereiken zoals Stirling, Pitlochry, Aviemore, Inverness, Dundee, Aberdeen en Glasgow.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Oost Schotland
→ Stadjes en dorpen in Oost SchotlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Oost Schotland

© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers