Penzance, Marazion en St Michael's Mount in Cornwall

Penzance in Cornwall St Michael's Mount in Cornwall hotels boeken via GBLMousehole in Cornwall St Ives in Cornwall Porthleven in Cornwall Minack Theatre in Porthcurno, Cornwall Levant Mine in Cornwall Botallack in Cornwall Gurnard's Head in Cornwall Cape Cornwall in Zuidwest Engeland St Mary's op de Isles of Scilly in Cornwall, Zuidwest Engeland

Informatie over deze bestemmingHet dorpje Mousehole vlakbij Penzance in Cornwall, Engeland

Penzance is een kuststadje aan de zuidkust van Cornwall, zuidwest Engeland. Het heeft meer dan 20 duizend inwoners en is het eindpunt van de spoorlijn vanuit Londen naar het verre zuidwesten van het land. U kunt hier het Penlee House bezoeken, een museum en kunstgallerie. Ongeveer 8 kilomerer ten oosten van het stadje ligt het dorpje Marazion dat vooral bekend is als locatie van St Michael's Mount. Dit is een klein rotsachtig eilandje pal voor de kust waar u een kerk, kasteel en tuinen kunt bezoeken. Er varen bootjes naar het eilandje en bij eb kunt u er gewoon heen wandelen. Marazion heeft ongeveer 1500 inwoners en heeft ook een strand.

Een paar kilometer ten zuiden van Penzance vindt u het mooie vissersdorpje Mousehole waar u overigens ook wandelend kunt komen door het kustpad te volgen. Voorbeelden van andere bezienswaardigheden in de buurt van beide plaatsen zijn de Trengwainton Garden, het historische Godolphin House en de Levant Mine, een overblijfsel van het industriële verleden van deze regio. Ook vindt u hier in de buurt prachtige kustlandschappen zoals op de schiereilandjes Penwith en the Lizard en bij Land's End. Bij Porthcurno bevindt zich het Minack Theatre, het direct aan de kust gesitueerde openluchttheater. In het omliggende gebied kunt u ook de nodige filmlocaties uit de tv-serie Poldark bezoeken. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Penzance en omgeving.


Wandelen langs het kustpad

Beiden plaatsen liggen aan het South West Coast Path, de lange meerdaagse wandelroute langs de kust van zuidwest Engeland. Daarnaast zijn er landinwaarts ook wandelingen mogelijk zoals bijvoorbeeld de St Michael's Way, een 20 kilometer lange pelgrimsroute tussen St Ives aan de noordkust en Marazion waar St Michael's Mount ligt. Hieronder vindt u ook een verslag langs misschien wel het ruigste kustgebied van Engeland. Dat is een lange route tussen Pendeen en St Ives, onder andere langs Gurnard's Head en Zennor Head.

➦ Meer info: South West Coast Path | St Michael's Way | Pendeen - St Ives (verslag)


Pub walk: Porthcurno en de Logan Rock Inn (1)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier op het schiereiland Penwith is er bijvoorbeeld een route van 6,5 km te volgen via het dorpje Porthcurno aan de kust en het Minack Theatre. U wandelt een deel door het binnenland maar ook deels langs prachtige kusten. Onderweg kun je halt houden in de 16e eeuwse pub de Logan Rock Inn in Treen.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


Isles of Scilly

Vanaf Penzance vertrekt ook de veerboot naar St Mary's, het grootste eiland van de Isles of Scilly. Ook een dagbezoek behoort uiteraard tot de mogelijkheden.

➦ Meer info: Isles of Scilly
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers