Historische stad Nottingham in Nottinghamshire

Het stadhuis van Nottingham in Engeland Nottingham in Engeland De universiteit van Nottingham in Engeland Het kasteel van Nottingham in Engeland Beeld van Robin Hood in Nottingham, Engeland Wollaton Hall in Nottingham, Engeland hotels boeken via GBLNewstead Abbey in Nottinghamshire, Engeland Rufford Abbey in Nottinghamshire, Engeland Het stadje Newark in Nottinghamshire Southwell Minster in Nottinghamshire Belvoir Castle in Leicestershire, Engeland

Informatie over deze bestemmingDe stad Nottingham in Engeland

Nottingham is een redelijk omvangrijke stad in het graafschap Nottinghamshire, regio East Midlands. Het heeft ongeveer 300 duizend inwoners en ligt aan de rivier de Trent en ook aan het kanaal. In de stad zijn verschillende musea en bezienswaardigheden te bekijken zoals bijvoorbeeld het kasteel dat dienst doet als museum. Het oude kasteel bestaat niet meer, op deze plek is later een paleisachtig huis gebouwd. Hier staat ook een beeld van de legendarische Robin Hood. De man zou geleefd hebben in de middeleeuwen waarbij zijn uitvalsbasis het Sherwood Forest was. Dat bos bevindt zich in de noordelijke helft van het graafschap. De oude eik waar hij naar verluid zich verstopt heeft staat ook nog in het bos. Het gerenoveerde kasteelmuseum heeft ook veel aandacht voor Robin Hood.

De stad heeft nog veel meer bezienswaardigheden. Denk aan de City of Caves, National Justice Museum en het Nottingham Contemporary. De prachtige Wollaton Hall staat overigens even buiten het centrum van de stad. Daar is het Natural History Museum gevestigd en u vindt er een hertenkamp. In datzelfde park staat ook nog het Industrial Museum. Wollaton Hall is overigens een prachtig voorbeeld van een gebouw uit de late Tudor tijd, of beter gezegd: het tijdperk van Koningin Elizabeth (16e eeuw). In het centrum vindt u overigens ook de Ye Olde Trip to Jerusalem, de oudste herberg van Engeland. Het is nu alleen een pub waar u kunt eten en drinken. De stad was vroeger het epicentrum van de vervaardiging van kant en daar ziet u ook een aantal gebouwen van. Die zijn gesitueerd aan de historische Lace Market, tegenwoordig een hele hippe buurt. In de regio zijn uiteraard nog meer mooie locaties die u zou kunnen bezichtigen zoals bijvoorbeeld Newstead Abbey, het voormalige huis van de beroemde dichter Lord Byron.

Newark is ook een interessante plaats want daar staat een kasteelruïne, een luchtvaartmuseum met veel vliegtuigen om te bekijken én er wordt meerdere keren per jaar de grootste antiekmarkt van Europa georganiseerd. Dat is de Newark International Antiques & Collectors Fair. Bekijk de data van de evenementen hieronder:

Grote antiekmarkten in Engeland
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers