Historische stad Nottingham in Nottinghamshire

Het stadhuis van Nottingham in Engeland Nottingham in Engeland De universiteit van Nottingham in Engeland Het kasteel van Nottingham in Engeland Beeld van Robin Hood in Nottingham, Engeland Wollaton Hall in Nottingham, Engeland hotel boeken via GBL Newstead Abbey in Nottinghamshire, Engeland Rufford Abbey in Nottinghamshire, Engeland Het stadje Newark in Nottinghamshire Southwell Minster in Nottinghamshire Rondreis per trein door Oost Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe stad Nottingham in Engeland

Nottingham is een redelijk omvangrijke stad in het graafschap Nottinghamshire, regio East Midlands. Het heeft ongeveer 300 duizend inwoners en ligt aan de rivier de Trent en ook aan het kanaal. In de stad zijn verschillende musea en bezienswaardigheden te bekijken zoals bijvoorbeeld het kasteel dat dienst doet als museum. Hier staat ook een beeld van de legendarische Robin Hood. De man zou geleefd hebben in de middeleeuwen waarbij zijn uitvalsbasis het Sherwood Forest was. Dat bos bevindt zich in de noordelijke helft van het graafschap.

De stad heeft nog veel meer bezienswaardigheden. Denk aan de City of Caves, National Justice Museum en het Nottingham Contemporary. De prachtige Wollaton Hall staat overigens even buiten het centrum van de stad. Daar is het Natural History Museum gevestigd en u vindt er een hertenkamp. In datzelfde park staat ook nog het Industrial Museum. In het centrum vindt u overigens ook de Ye Olde Trip to Jerusalem, de oudste herberg van Engeland. Het is nu alleen een pub waar u kunt eten en drinken. De stad was vroeger het epicentrum van de vervaardiging van kant en daar ziet u ook een aantal gebouwen van. Die zijn gesitueerd aan de historische Lace Market, tegenwoordig een hele hippe buurt. In de regio zijn uiteraard nog meer mooie locaties die u zou kunnen bezichtigen zoals bijvoorbeeld Newstead Abbey, het voormalige huis van beroemd dichter Lord Byron.

Newark is ook een interessante plaats want daar staat een kasteelruïne, een luchtvaartmuseum met veel vliegtuigen om te bekijken én er wordt meerdere keren per jaar de grootste antiekmarkt van Europa georganiseerd. Dat is de Newark International Antiques & Collectors Fair. Op de landingsbaan van het Air Museum (vlakbij de showground) vindt nóg een mooie markt plaats, op enkele maandagen in het jaar. Bekijk de data van de evenementen hieronder:

Grote antiekmarkten in Engeland


Opmerking: Nottingham Castle en het Museum of Nottingham Life worden grondig herontwikkeld en zullen daarom waarschijnlijk tot 2021 gesloten zijn voor bezoekers.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Nottingham

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Nottingham te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunt u vanaf Duinkerke of Calais naar het zuidoosten varen, via Hoek van Holland naar Harwich in het oosten of van Rotterdam en Zeebrugge naar Hull verder naar het noordoosten. De langste overtocht is naar Hull maar de autorit naar Nottingham is dan wel weer het kortst, namelijk minimaal 2 uur. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Voor de hand ligt dan een vlucht naar het East Midlands Airport. Vanaf die luchthaven kunt u rechtstreeks met de bus of parkway railling + trein naar de stad reizen. Eenmaal in de stad kunt u met de trein ook naar een hele hoop andere locaties reizen zoals bijvoorbeeld Sheffield, Leicester, Derby, Birmingham en Londen (station St Pancras International).


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Alles over Nottinghamshire en Leicestershire
→ Hotels en vakantiehuizen in Nottinghamshire, Leicestershire en Rutland
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers