North Berwick in East Lothian - Zuidoost Schotland

North Berwick in East Lothian, Schotland Berwick Law in East Lothian, Schotland hotels boeken via GBLTantallon Castle in East Lothian, Schotland Dunbar in East Lothian, Schotland Preston Mill in East Lothian, Schotland Het dorpje St Abb's in Zuid Schotland St Abb's Head in Zuid Schotland Craigmillar Castle bij Edinburgh, Schotland Edinburgh in Schotland

Informatie over deze bestemmingNorth Berwick in zuidoost Schotland

North Berwick is een kuststadje in East Lothian, behoorlijk in de buurt van de hoofdstad Edinburgh in zuidoost Schotland. Het heeft ongeveer 6 duizend inwoners, een strand en een museum. Bijzonder aan dit badplaatsje is dat in de Victoriaanse tijd (19e eeuw) een vakantieoord was voor de rich and famous. Menig belangrijk persoon met geld ging hier op vakantie. Dat is nu niet meer zo maar als u wilt kunt u wel degelijk overnachten in een statig vijfsterrenhotel. Kijk via deze pagina zelf waar u wilt verblijven. Deze streek is ook populair onder golfers want dat kan in East Lothian zeer goed, ook hier in North Berwick. In het stadje kunt u overigens ook het Seabird Discovery Centre bezoeken en/of meegaan op boottochten naar de eilandjes hier voor de kust, zoals The Lamb, Craigleith en Bass Rock, waarschijnlijk de bekendste van de drie. Deze rots was heel vroeger een gevangenis voor onder andere politieke gevangen maar tegenwoordig een natuurreservaat waar de grootste noordelijke kolonie Jan van Genten te zien is.

Daarnaast kunt u meegaan op een tocht naar het Isle of May in de Firth of Forth of de veerboot pakken naar het dorpje Anstruther op het vasteland van Fife. Dat ligt aan de andere kant van de zeestraat. In de omgeving van North Berwick zijn ook nog enkele andere bezienswaardigheden zoals de ruïnes van Tantallon Castle en Dirleton Castle, Preston Mill en uiteraard de vele historische schatten van de stad Edinburgh. Het kuststadje Dunbar ligt ook in de buurt.


Wandelen in North Berwick

Wat u waarschijnlijk meteen zal opvallen wanneer u hier komt is de vulkanische rots die boven het stadje uittorent. Dit is de 167 meter hoge Berwick Law die u ook kunt bewandelen en daar van de uitzichten kunt genieten. Maar er zijn vanzelfsprekend ook een aantal andere wandelingen mogelijk in het kustgebied van East Lothian.

➦ Meer info: Routes in East Lothian, North Berwick en Dunbar
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers