Lyme Regis en Charmouth aan de Jurassic Coast in Dorset

Strand van Lyme Regis in Dorset, Zuid Engeland De haven van Lyme Regis in Dorset, Zuid Engeland Mooie straat in het stadje Lyme Regis in Dorset, Engeland Het strand van Charmouth in Dorset, Zuid Engeland Wandelpad en bordje bij de Golden Cap in Dorset hotels boeken via GBLGolden Cap in Dorset West Bay in Dorset Beer in Devon, Engeland Jurassic Coast in East Devon Branscombe in Devon, Engeland Forde Abbey in Dorset De Cerne Giant bij Cerne Abbas in Dorset, Engeland

Informatie over deze bestemmingRestaurant in Lyme Regis aan de Jurassic Coast in Dorset, Engeland

Lyme Regis is aantrekkelijk kuststadje en tevens kleine badplaats in het uiterste westen van het graafschap Dorset, zuid Engeland. Het telt ongeveer 3500 inwoners, heeft een strand maar ligt ook vooral aan de prachtige Jurassic Coast, het natuurlijke werelderfgoed van het land. Dit is een vele kilometers lange en zeer oude kuststrook met kliffen, baaien en stranden waar ook prima gewandeld kan worden. Het stadje draagt de toevoeging 'regis' wat koninklijk betekent. Het houdt in dat een plaats in het verleden stadsrechten (royal charter) van de Koning(in) heeft gekregen, in dit geval al in de 13e eeuw. In deze plaats kunt u ook het museum bezoeken waar onder andere oude fossielen te zien zijn.

Onderaan de kliffen van Lyme Regis zijn namelijk veel fossielen te vinden, opgesloten in het extreem oude afgebrokkelde gesteente. Dat kan ook in het nabijgelegen dorp Charmouth. Ook daar worden fossielen tentoongesteld en wel in het Charmouth Heritage Coast Centre. In de haven van Lyme Regis vindt u ook The Cobb, de locatie van het zee-aquarium. Even voorbij het net al genoemde Charmouth kunt u ook van uitzichten genieten op de Golden Cap, de hoogste klif/heuvel hier aan de zuidkust. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Lyme Regis (en omstreken).


Wandelen in Lyme Regis

Deze plaats ligt pal aan het lange South West Coast Path dat ook langs de mooie Jurassic Coast trekt. Het gehele omliggende gebied behoort daarnaast tot de Dorset Area of Outstanding Natural Beauty. Hier aan de kust kunt u ook een route van 6,5 km volgen via het kustdorpje Seatown en de heuvel (geen klif) aan zee genaamd de Golden Cap, de hoogste in het land. U wandelt een deel met uitzicht op Lyme Bay, de route begint met een traject bij Langdon Hill. Onderweg kun je halt houden in de 19e eeuwse pub de Anchor Inn in Seatown, gesitueerd aan het South West Coast Path.

➦ Meer info: South West Coast Path


Pub walk: Golden Cap en de Anchor Inn (14)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier aan de Jurassic Coast in Dorset kunt u een route van 6,5 km volgen via het kustdorpje Seatown en de heuvel (geen klif) aan zee genaamd de Golden Cap, de hoogste in het land. U wandelt een deel met uitzicht op Lyme Bay, de route begint met een traject bij Langdon Hill. Onderweg kun je halt houden in de 19e eeuwse pub de Anchor Inn in Seatown, gesitueerd aan het South West Coast Path.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers