Laugharne - het stadje van Dylan Thomas in Carmarthenshire

Laugharne en de Tâf Estuary, Wales Dylan Thomas Boathouse in Laugharne Laugharne Castle in Wales hotels boeken via GBLPendine Sands in Wales Kidwelly Castle in Carmarthenshire Llansteffan in Zuidwest Wales Saundersfoot in Pembrokeshire, Wales Tenby in Wales Three Cliffs Bay op de Gower in Wales Waterfall Country in de Brecon Beacons, Wales

Informatie over deze bestemmingKerkje in Laugharne, Wales

Laugharne is een klein stadje in het graafschap Carmarthenshire, Zuidwest Wales. Het bevindt zich aan de monding van de rivier de Tâf en ligt dus vlakbij zee. Dit estuarium is behoorlijk groot en is een belangrijke plek voor de nodige vogels. Deze plaats is het meest bekend vanwege Dylan Thomas, één van de beroemdste auteurs en dichters die Wales heeft gekend. De laaste jaren van zijn leven woonde hij in Laugharne aan het water. Hij leefde in wat nu bekend staat als het Dylan Thomas Boathouse en dat is een attractie met een tentoonstelling, een tea room en prachtig uitzicht op het water. Net voordat u er bent loopt u langs de schuur waar de man schreef. Er is overigens nog meer te bezoeken. Er is de oude ruïne van Laugharne Castle en er was Tin Shed Experience (een museum waar je spullen kon zien uit de periode 1914 - 1945) maar dat lijkt vooorlopig gesloten te zijn. Op de foto rechts ziet u de mooie Town Hall, geen attractie overigens.

In de omgeving is nog meer te zien. Zo zijn er relatief vlakbij nog twee kasteelruïnes te bezichtigen. Dat zijn Llansteffan Castle en Kidwelly Castle. Verder landinwaarts kunt u ook twee mooie tuinen bezoeken, namelijk de National Botanic Garden of Wales en de Aberglasney Gardens. Dat is overigens redelijk in de buurt van het bergachtige Brecon Beacons National Park. Daar kunt u ook mooie watervallen bekijken (cascades). De Pembrokeshire Coast met haar fraaie kustlandschappen ligt nog wat dichter bij. Bezoek daar bijvoorbeeld het kleurige badplaatsje Tenby. Mooie kustgebieden vindt u ook verder oostwaarts. Net na Llanelli begin het schiereiland Gower, een zogenaamde Area of Outstanding Natural Beauty. Een mooie locatie daar is bijvoorbeeld Three Cliffs Bay.


Wandelen in de regio

U kunt hier bij Laugharne het kustpad bewandelen of de Dylan's Walk volgen, een korte route langs enkele mooie plekken inclusief zijn voormalige huis. Verder weg kunt u wandelen in de hierboven al genoemde natuurgebieden als de Brecon Beacons, de Pembrokeshire Coast en de Gower.

Pembrokeshire Coast Path | Routes op Gower | Routes in Waterfall Country (Brecon Beacons)
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers