Het stadje Lancaster in Lancashire

Lancaster in Lancashire Rivier de Lune in Lancashire, Engeland hotel boeken via GBL Morecambe in Lancashire Morecambe Bay in Lancashire en Cumbria Forest of Bowland in Lancashire, Engeland Arnside in Cumbria Kirkby Lonsdale in Cumbria Blackpool trams in Engeland

Informatie en hotelsLancaster Museum in de Town Hall van Lancaster, Engeland

Lancaster is een relatief groot historisch stadje in het noorden van het graafschap Lancashire, noordwest Engeland. Het heeft ongeveer 45 duizend inwoners, ligt aan de rivier de Lune en zit bijna vast aan de badplaats Morecambe. De zee is dus niet ver weg. Het stadje heeft de nodige historische bezienswaardigheden waaronder het kasteel en de Judges Lodgings, een stijlvol huis waar ook het Museum of Childhood gevestigd zit. Daarnaast kunt u ook het stedelijk museum, het King's Own Royal Regiment Museum, het Cottage Museum en het Lancaster Maritime Museum bezoeken. Er zijn ook nog overblijfselen te zien van een oud Romeins badhuis.

De net genoemde badplaats bevindt zich aan de weide Morecambe Bay, een baai die Lancashire deelt met Cumbria. U zult in de verte de bergen van het Lake District National Park kunnen zien. Het heeft bij eb een enorme zandvlakte die overigens levensgevaarlijk is vanwege drijzand en snel opkomend water als de vloed weer aanbreekt. De stad ligt tevens vlakbij twee mooie natuurgebieden, namelijk de heuvels van het Forest of Bowland en het aan de kust gesitueerde Arnside & Silverdale. Beiden hebben de status van Area of Outstanding Natural Beauty. U zit hier ook relatief in de buurt van de grote badplaats Blackpool met zijn iconische rode toren en verschillende pieren.

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Lancaster

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Lancaster te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 2 uur 15 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf laatst genoemde haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Vanaf Manchester Airport kunt u namelijk in ongeveer 1,5 a 2 uur (afhankelijk van de dienst) rechtstreeks met de trein naar het stadje reizen. Eenmaal in Lancaster kunt u met de trein ook een flink aantal andere plaatsen bereiken zoals bijvoorbeeld Morecambe, Preston, Birmingham, Carlisle, Glasgow en ook de haven van Heysham waar veerboten vertrekken naar het eiland Man in de Ierse Zee.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Lancashire
→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in LancashireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Lancashire

© 2012-2022 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers