Vakantie in het kustdorpje Kilmore Quay - County Wexford

Het kustdorp Kilmore Quay in County Wexford, Ierland Het schilderachtige doprje Kilmore Quay in County Wexford, Ierland De thatched cottages van Kilmore Quay in County Wexford, Ierland Strand en duinen in County Wexford, Ierland hotels boeken via GBLJohnstown Castle in County Wexford, Ierland Het stadje Wexford aan de Slaney in Ierland Irish National Heritage Park in Wexford, Ierland Tintern Abbey in County Wexford, Ierland De haven van Waterford in Zuid Ierland

Informatie over deze bestemmingHook Lighthouse in County Wexford, Ierland

Kilmore Quay is een fraai vissersdorpje aan de zuidkust van Ierland. Het herbergt een inwoner of 400, behoort tot het graafschap Wexford, heeft een havengebied en schilderachtige thatched cottages. Er zijn geen grote historische bezienswaardigheden in de directe omgeving maar wel mooie kustgebieden en natuur. Zo ligt even ten westen van hier het natuurreservaat Ballyteige Burrow, een gebied met stranden, duinen een grote lagune. Vanuit het dorp kunt u ook meegaan op een boottocht naar Great Saltee, het belangrijkste natuurreservaat voor vogels in Ierland. Daar zijn bijvoorbeeld papegaaiduikers (puffins), jan van genten, noordse pijlstormvogels en meeuwen te zien. Op de foto rechts ziet u overigens het Hook Lighthouse staan. Die staat niet in Kilmore Quay maar een eind verder westwaarts op het schiereilandje Hook. Dat is één van de mooiste vuurtorens ter wereld en is te bezichtigen middels een rondleiding. Het heeft ook een bezoekerscentrum.

In de weide omgeving zijn wel historische locaties om te bezoeken. Denk aan het prachtige Johnstown Castle waar u de tuinen van kunt bezichtigen en waar het Irish Agricultural Museum is gevestigd. Of denk aan het middeleeuwse Tintern Abbey of het Irish National Heritage Park waar duizenden jaren geschiedenis de revue passeert. Een bezoek aan de Kilmokea Country Manor Gardens is ook nog een idee. Wilt u meer reuring? Maak dan bijvoorbeeld een uitstap naar de grotere plaatsen in de regio, namelijk de oude stad Waterford en het kleinere Wexford. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in Kilmore Quay.

De reis naar Kilmore Quay

U kunt niet per trein naar het dorp reizen, de auto is de best aangewezen manier van reizen. Om in Ierland te komen dient u dan wel eerst per veerboot van Nederland of België naar Groot-Brittannië en dan nog eens naar Ierland. De meest voor de hand liggende optie is in dit geval de overtocht van Fishguard in Wales naar Rosslare want die haven ligt hier behoorlijk dichtbij. Eenmaal in Ierland van de boot af bent u dus zo op plaats van bestemming. Maar het is bijvoorbeeld ook mogelijk een overtocht te boeken naar Dublin, een eind verder noordwaarts aan de oostkust van het land. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers