Vakantie in het stadje Kilkenny - Ierland

Het historische stadje Kilkenny in Ierland Het kasteel van Kilkenny in Ierland hotels boeken via GBLEnniscorth Castle in County Wexford, Ierland Het stadje Wexford aan de Slaney in Ierland Irish National Heritage Park in Wexford, Ierland De haven van Waterford in Zuid Ierland Wicklow Mountains National Park in Ierland

Informatie over deze bestemmingDe stad Kilkenny in Oost Ierland

Kilkenny is de kleine hoofdstad van het gelijknamige graafschap in het binnenland van Zuidoost Ierland. Het telt meer dan 25 duizend inwoners en is vanwege haar historische karakter een toeristische bestemming. Het epicentrum daarvan is de zogenaamde 'Medieval Mile', in het Nederlands vertaald met de Middeleeuwse Mijl. Die straten bevinden zich tussen het oude Kilkenny Castle en de Cathedral Church of St Canice. De ronde toren daarvan is het oudste bouwwerk van het stadje. U kunt ook het Medieval Mile Museum bezichtigen om meer te leren over deze omgeving. In het centrum kunt u daarnaast ook een bezoek brengen aan het Rothe House, een historisch huis dat gebouw is eind 16e eeuw en dat nu dienst doet als museum, met tuin. Houdt u van bier? Neem dan een rondleiding door de fabriek van een beroemde Ierse bierbrouwerij. Daar waar de bekende Smithwick's Ale wordt gemaakt.

In de omgeving van de stad is ook het één en ander te zien. Denk aan de oude monastieke gebouwen Kells Priory en Jerpoint Abbey maar ook aan Dunmore Cave, een grot met mooie formaties maar ook een historisch karakter. Vlak buiten het schilderachtige dorpje Inistioge zijn de Woodstock Gardens and Arboretum te bewonderen. Wat verder weg is uiteraard nog veel meer te zien. Zo zou u bijvoorbeeld een uitstapje kunnen maken naar Waterford, de oudste stad van Ierland of zelfs het Wicklow Mountains National Park. Dat is in beide gevallen wel een eindje rijden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in het stadje Kilkenny.

De reis naar Kilkenny

U kunt hier met het openbaar vervoer komen als u wilt. Er is een spoorlijn tussen de steden Dublin aan de oostkust en Waterford aan de zuidkust. Station Kilkenny Macdonagh bevindt zich aan die lijn. Wilt u met de auto reizen dan ligt een overtocht van Groot-Brittannië naar Ierland voor de hand. U zou dan kunnen kiezen tussen een veerdienst naar Dublin of naar Rosslare in County Wexford. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers