Kendal aan de rand van het Lake District - Cumbria

Het stadje Kendal in Cumbria Het stadje Kendal bij het Lake District hotels boeken via GBLSizergh Castle in Cumbria Levens Hall in Cumbria Lake Windermere in het Lake District, Cumbria Howgill Fells in Cumbria Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland Arnside in Cumbria Morecambe Bay in Lancashire en Cumbria Kirkby Lonsdale in Cumbria

Informatie over deze bestemmingHet stadje Kendal in Cumbria, noord Engeland

Kendal is een stadje in het graafschap Cumbria en ligt aan de zuidoostelijke rand van het bergachtige Lake District National Park. Het gebied in dit zuidoostelijke deel van het park is overigens meer heuvelachtig te noemen. Het stadje ligt aan de rivier de Kent en heeft ongeveer 30 duizend inwoners. Het is een mogelijk uitvalsbasis om het aangrenzende nationale park te bezoeken en eventueel ook de Howgill Fells en zelfs het Yorkshire Dales National Park. U treft in het stadje ook winkels, hotels, pensions en uiteraard horeca. Het is daarnaast ook met het openbaar vervoer te bereiken want het ligt aan de spoorlijn tussen Oxenholme Lake District en Windermere binnen het nationale park.

Naast de prachtige natuur in de omgeving zijn er ook historische bezienswaardigheden, namelijk het Kendal Museum, de overblijfselen van het kasteel, het Museum of Lakeland Life, de Abbot Hall Art Gallery en de The Quaker Tapestry Exhibition. Mooie locaties iets verder weg zijn Sizergh Castle, Levens Hall en het grote Lake Windermere waar u mee kunt gaan op een boottocht. Levens Hall is een bijzondere plek. De tuin daar is als enige in Engeland onveranderd gebleven sinds de 17e eeuw. Het is tevens de tuin met de oudste vormsnoei (gesculptuurde bomen/heggen) ter wereld. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Kendal en omgeving.


Wandelen vanuit Kendal

Net ten noorden van Kendal trekt de meerdaagse wandelroute de Dales Way voorbij. Die route gaat het nationale park in vanaf het dorpje Burneside (heeft ook een treinstation). Daarnaast zijn er in de omgeving waaronder in het Lake District meerdere mooie wandelingen te maken, ook heuvelop.

Dales Way | Routes rond Kendal


Pub walk: Sizergh Castle en The Strickland Arms (78)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver hiervandaan buiten de grenzen van het nationale park kunt u een route van 7 km wandelen via Sizergh Castle, een historische bezoekersattractie van de National Trust. Onderweg kun je halt houden in de pub de Strickland Arms in Sizergh.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers