Henley-on-Thames in Oxfordshire - Chilterns

Het stadje Henley-on-Thames in Engeland Het stadje Henley-on-Thames in Oxfordshire Henley-on-Thames in de Chilterns hotel boeken via GBL Hambleden in Buckinghamshire Fingest in Buckinghamshire Turville in Buckinghamshire Marlow in Buckinghamshire Stonor Park in de Chilterns West Wycombe Park in de Chilterns, Engeland Hughenden Manor in de Chilterns, Engeland Basildon Park in Berkshire Cliveden aan de Thames in Buckinghamshire Windsor Castle in Berkshire

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenGreys Court in de Chilterns, Oxfordshire

Henley-on-Thames is een klein stadje in het graafschap Oxfordshire in zuidoost Engeland. Het heeft ongeveer tien duizend inwoners, ligt aan de rivier en tevens pal aan de rand van het mooie, licht heuvelachtige gebied genaamd de Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty. Zo zit u hier vlakbij één van de pittoreske valleien van dit stukje Engeland. Dat is de groene Hambleden Valley met leuke enkele dorpjes als Hambleden, Turville en Fingest. De North Wessex Downs Area of Outstanding Natural Beauty ligt een eind verder westwaarts. Dat is ook een beschermd heuvelgebied, wel met aanzienlijk minder bezoekersattracties.

In de omtrek zijn echter nog veel meer bezienswaardigheden te vinden, met name in de vorm van historische huizen met tuin en landgoederen. Denk aan Greys Court, Nuffield Place en Stonor Park en nog wat verder weg Basildon Park, West Wycombe Park, Hughenden Manor en de tuinen van Cliveden. In de buurt ligt ook het stadje Wallingford, het Causton uit Midsomer Murders. Kijk hieronder voor nog meer info over de tv-serie.

Verblijf in het land van Midsomer Murders


Wandelen in Henley-on-Thames

Dit is zeker een regio waar u prima kunt wandelen. Vanuit het stadje kunt u twee richtingen uit het Thames Path volgen, bijvoorbeeld naar het stadje Marlow. Daarnaast kunt u ook routes lopen op het heuvelachtige en natuurlijke platteland van de Chilterns. Hieronder ziet u enkele voorbeelden staan.

Meer info: Thames Path | Enkele routes in the Chilterns


Pub walk: West Wycombe en George & Dragon (43)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Niet ver hiervandaan in de Chiltern Hills kunt u een route lopen van 6,5 km in en rond het fraaie dorp West Wycombe en het gelijknamige landgoed dat u kunt bezichtigen. Zowel dorpje als landgoed (en huis) worden geconserveerd door de National Trust. Onderweg kun je halt houden in de pub George & Dragon, vlakbij het historische huis.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Henley-on-Thames

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Henley te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Henley-on-Thames duurt daarna nog minimaal 3 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Er is een treinstation in in dit stadje en dat is tevens het einde van de lijn. Vanaf hier kunt u naar Twyford reizen. Daar kunt u overstappen op treinen naar de steden Reading en Londen.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in de Chilterns
→ Stadjes en dorpen in de ChilternsOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in de Chilterns

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers