Hebden Bridge en Heptonstall in West Yorkshire

Hebden Bridge aan het kanaal in West Yorkshire Het stadje Hebden Bridge in Yorkshire, Noord Engeland De gemeente Calderdale in West Yorkshire, Engeland hotel boeken via GBL H in West Yorkshire Gibson Mill in West Yorkshire Halifax in West Yorkshire Shibden Hall in West Yorkshire Brontë Parsonage Museum in Haworth, West Yorkshire Saltaire in West Yorkshire Bradford in West Yorkshire Oakwell Hall in West Yorkshire Peak District National Park in Engeland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenHebden Bridge en de heuvels van Calderdale in West Yorkshire, Engeland

Hebden Bridge is een klein stadje in het graafschap West Yorkshire, noord Engeland. Het bevindt zich in het rustige westelijke deel van het graafschap en er stromen twee rivieren, namelijk de Calder en de Hebden. Ook ligt het aan het Rochdale Canal. Het telt ongeveer 4500 inwoners en is gekend om haar onafhankelijke winkels. Het is ook mogelijk mee te gaan op een boottochtje, namelijk in één van kanaalboten. Het omliggende landschap is heuvelachtig en u kunt er van de natuur genieten. Even ten noorden van het dorp vindt u de Hardcastle Crags, een wandel -en natuurgebied van de National Trust. Dit gebied bestaat uit een bosrijke vallei met watervallen, wandelpaden en een bezoekerscentrum. Dat bezoekerscentrum bevindt zich in de oude Gibson Mill. Dat wandelen kan overigens ook langs de Pennine Way, een meerdaagse wandelroute waar Hebden Bridge vlakbij ligt. Tegen het dorp aan, op een heuvel, ligt overigens het kleinere Heptonstall waar u vroeger het plaatselijke museum kon bezoeken maar dat is gesloten. Op één van de foto's ziet u ook 'Calderdale' staan. Dat is de naam van de gemeente in dit gebied.

Historische bezienswaardigheden wat verder weg zijn Shibden Hall in de buurt van Halifax, het Brontë Parsonage Museum in het dorpje Haworth en het Colne Valley Museum in de buurt van de stad Huddersfield. Het werelderfgoed-dorp Saltaire ligt ook in West Yorkshire maar bevindt zich wat verder weg naar het noorden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Hebden Bridge.


Wandelen

Deze plaats ligt niet direct aan maar vlakbij de Pennine Way, de zeer lange meerdaagse wandelroute door het Penninisch Gebergte, de ruggegraat van noord Engeland. De paden in dit gebied zitten grofweg ingeklemd tussen twee nationale parken, namelijk de Yorkshire Dales (noord) en het Peak District (zuid). Hebden Bridge ligt daarnaast ook vlakbij de natuur van Hardcastle Crags waar u in de bossen kunt wandelen.

Meer info: Pennine Way | Routes in Hardcastle Crags


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Hebden Bridge

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Hebden Bridge te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 2 uur rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. Dit stadje heeft zijn eigen treinstation en vanaf hier kunt u in drie richtingen reizen. Voorbeelden van plaatsen waar u met de trein naartoe kunt zijn Halifax, Bradford, Leeds, Manchester, Burnley, Blackburn, Preston en zelfs de badplaats Blackpool aan de noordwestkust.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in South -en West Yorkshire
→ Steden, stadjes en dorpen in South -en West YorkshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in South -en West Yorkshire

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers