De stad Harrogate in North Yorkshire - Engeland

Historische gebouwen in de stad Harrogate, North Yorkshire De spastad Harrogate in Noord Engeland Valley Gardens in Harrogate, North Yorkshire hotels boeken via GBLKnaresborough in North Yorkshire Nidderdale in North Yorkshire Brimham Rocks in Nidderdale, North Yorkshire Pateley Bridge in Nidderdale, North Yorkshire Yorkshire Dales National Park in Noord Engeland Harewood House in West Yorkshire Fountains Abbey in North Yorkshire Newby Hall in North Yorkshire

Informatie over deze bestemmingHarrogate in North Yorkshire, Engeland

Harrogate is een spa stad (thermale bronnen) in het graafschap North Yorkshire. Vroeger was het dus een kuuroord en daardoor een toeristische bestemming. Het heeft ongeveer 70 duizend inwoners en is in 2013 tot één van de meest romantische plaatsen ter wereld uitgeroepen. Het is een fraaie uitziende en welvarende kleine stad. U treft er dus mooie gebouwen maar ook veel groen. Zo kunt u een wandeling maken door de prachtige openbare Valley Gardens en een paar kilometer buiten Harrogate kunt u tevens Harlow Carr, de tuin van de Royal Horticultural Society bezichtigen. In de stad zelf zijn ook nog de Mercer Art Gallery en het Royal Pumproom Museum te vinden. In het stijlvolle Montpellier Quarter kunt u winkelen in een flink aantal onafhankelijke winkels en eten en drinken in haar café's en restaurants. Kijkt u hier op de pagina voor hotels, b&b's en appartementen.

Daarnaast zijn er in de regio uiteraard veel meer bezienswaardigheden. Denk bijvoorbeeld aan Ripley Castle, Allerton Castle, het imposante Harewood House, de oude stad York en het mooie kleine stadje Knaresborough aan de rivier de Nidd. Ook kunt u een bezoek brengen aan de ruïne van Fountains Abbey dat samen met het park Studley Royal tot het werelderfgoed behoort. De natuur is ook niet ver weg. Zo zit u redelijk snel in de landelijke pracht van Nidderdale en het aangrenzende Yorkshire Dales National Park. September 2019 was Harrogate het epicentrum van het mondiale wielrennen op de weg. Toen vond hier namelijk het Wereldkampioenschap Wielrennen plaats. In de directe en weide omtrek zijn ook de nodige filmlocaties te vinden van de tv-serie Victoria. Veel opnames werden in deze streken gemaakt. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b en appartemente in Harrogate.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers