Glenridding, Patterdale en Ullswater - Lake District

Het dorp Glenridding aan Ullswater in het Lake District Glenridding in het Lake District, Engeland Het meer Ullswater in het Lake District, Engeland Ullswater in het Lake District, Cumbria hotels boeken via GBLHelvellyn in het Lake District, Cumbria Mungrisdale in het Lake District, Cumbria Lowther Castle in het Lake District, Engeland Hutton-in-the-Forest in Cumbria, Engeland Castlerigg Stone Circle in het Lake District, Cumbria Keswick in het Lake District, Cumbria Derwentwater bij Keswick in het Lake District, Cumbria

Informatie, hotels en vakantiehuizenGlenridding in Lake District, Engeland

Glenridding is een klein dorpje gelegen aan het rustige Ullswater in het noordoosten van het bergachtige Lake District National Park. Hier vind u ook een bezoekerscentrum waar u informatie over de omgeving kunt krijgen en u kunt er ook op een boot stappen voor een mooie tocht over het meer. Dat is niet zomaar een boot maar een milieuvriendelijke stoomboot. U vaart dan mee op één van de Ullswater Steamers en die meert ook nog op andere plekken langs het water aan. Eén daarvan is bij een plek waar u (ook omhoog) wandelend naar de Aira Force kunt, een waterval van zo'n 20 meter.

Vlakbij ligt het dorpje Patterdale dat eveneens weinig inwoners heeft en waar de mooie meerdaagse wandelroute de Coast to Coast Walk langs trekt. Naast het mooie meer, de heuvels en bergen vind u hier dus ook de net genoemde Aira Force. Behoorlijk vlakbij staat overigens Helvellyn, de op één na hoogste berg in het Lake District. De grotere plaatsen iets verder weg zijn de stadjes Keswick en Penrith waarbij de laatste net buiten het nationale park gesitueerd is. Het is vooral natuur wat hier de klok slaat maar in het nationale park zijn ook verschillende historische bezienswaardigheden. Hier in het noorden zijn dat bijvoorbeeld de Castlerigg steencirkel, de imposante ruïne van Lowther Castle en het landgoed Hutton-in-the-Forest.

Als u trouwens van steencirkels houdt dan zou u dus een kijkje kunnen nemen bij het Castlerigg exemplaar maar ook bij de Long Meg and her Daughters. Dat is de qua omvang derde steencirkel van Engeland en staat ten noordoosten van het stadje Penrith, in de Eden Valley. Long Meg is de grootste van de 69 stenen. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, B&b's en vakantiehuizen in Glenridding en omgeving.


Wandelen in Glenridding

Het Lake District National Park is een befaamd wandelgebied en dat geldt ook voor de noordoosthoek. Dit gebied is wat rustiger dan het central gedeelte en heeft ook prachtige landschappen met meren en bergen. U kunt uiteraard langs en rondom Ullswater lopen zoals naar Aira Force, Angle Tarn en Hayeswater Ghyll. Ook kunt u een etappe van de Coast to Coast Walk volgen die hier langs Patterdale komt of bijvoorbeeld bergen beklimmen hier in de buurt zoals Helvellyn, met 950 meter de hoogste top in dit deel van het park. Er is een wandelroute direct vanuit Glenridding waarbij wat klauterwerk vereist is. Er zijn in de buurt uiteraard ook zat eenvoudigere wandelingen te maken, ook heuvelop. In de regio zijn er uiteraard tal van andere wandelingen mogelijk waarbij u bijvoorbeeld het stadje Keswick of het kleine Mungrisdale als uitgangspunt kunt nemen. Of maar wat te noemen.

Meer info: Coast to Coast Walk | Wandelingen rond Ullswater | Routes regio Penrith en Ullswater
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Accommodaties boeken via deze website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com. Op boekingen die u daar vervolgens doet verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie. Niet onbelangrijk: u betaalt niet meer dan anders. U kunt uw waardering dus laten blijken door hier te boeken maar bovenal kunt u hier een fijne overnachtingslocatie vinden. Daar gaat het immers om. Ik hoop dat de website u inspiratie verschaft en hulp biedt voor uw aanstaande reis. Heel hartelijk dank voor het boeken.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

Waarom hier via GB Liefhebbers boeken?

Booking.com is al vele jaren lang een zeer bekende website waar u veilig kunt boeken.

Het aanbod is enorm groot.

U kunt accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

Hier via Groot-Brittannië Liefhebbers is niet duurder dan anders.Ik wenns u alvast heel plezier in Groot-Brittannië!logo
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cumbria en het Lake District
→ Stadjes en dorpen in Cumbria en het Lake DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cumbria en het Lake District

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers