Glenfinnan, Harry Potter's Viaduct en Loch Shiel - Schotland

Stoomtrein in Glenfinnan, Schotland Stoomlocomotief in Glenfinnan, Schotland Treinstation in Glenfinnan, Schotland Loch Shiel en Glenfinnan Monument in Schotland hotels boeken via GBLFort William in Schotland Nevis Gorge in de West Highlands, Schotland Pass of Glencoe in de Highlands van Schotland Silver Sands of Morar in de Highlands van Schotland Arisaig in de Highlands van Schotland Ardnamurchan in de Highlands van Schotland

Informatie over deze bestemmingStoomtrein van de West Highland Line in Glenfinnan, Schotland

Glenfinnan is een klein dorpje in Lochaber, onderdeel van de westelijke hooglanden van Schotland. Het ligt aan het fraaie Loch Shiel, een meer (en omgeving) dat wegens haar natuurlijke schoonheid de status heeft van National Scenic Area. Als u wilt kunt u meegaan op boottochten op het meer (en verder). Daarnaast is het dorpje ook beroemd geworden door de films van Harry Potter. Dat komt vanwege het mooie spoorwegviaduct dat hier staat, omringd door een bezienswaardig berglandschap. Bij het meer vindt u de toren en monument van Bonnie Prince Charlie (Charles Edward Stuart), het laatste lid van de Stuart Dynasty in Schotland die in 1745 het land wilde heroveren door een opstand te beginnen die later in Culloden bij Inverness werd neergeslagen. Er staat een bezoekerscentrum waar meer informatie over deze gebeurtenissen te vinden is.

Behalve Loch Shiel zijn er in de regio nog veel meer mooie natuurlijke locaties en gebieden om te verkennen, zoals de witte stranden van Morar, het kustgebied van Ardnamurchan. , de bergen van Knoydart, de Nevis Gorge bij Fort William en de bergen rond Glencoe. Op enkele kilometers van Glenfinnan kunt u ook een bezoek brengen aan het stadje Fort William waar u winkels en meer eetgelegenheden kunt vinden. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij het hotel in Glenfinnan. In de buurt zijn ook enkele vakantiehuizen te huur.

➦ Boek hier: Jacobite Steam Train


Wandelen in Glenfinnan

Vanuit het dorp kunt u wandelen in het bergachtige landschap rondom Loch Shiel, naar het Glenfinnan Viaduct of wat verder weg in het kustgebied van Morar. Daar vindt u de Silver Sands of Morar, een serie fraaie stranden in de buurt van Arisaig. Vanzelfsprekend zijn er in de regio ook vele mogelijkheden om heuvel of bergop te wandelen:

➦ Meer info: Wandelroutes rond Glenfinnan en Morar
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers