Glenarm aan de Antrim Coast in Noord-Ierland

Het kustdorp Glenarm in County Antrim, Noord-Ierland Het dorpje aan de Antrim Coast, Noord-Ierland Glenarm Castle in County Antrim, Noord-Ierland Antrim Coast in Noord-Ierland Antrim Glens in Noord-Ierland hotels boeken via GBLHet kustdorp Ballycastle in County Antrim, Noord-Ierland Giant's Causeway in County Antrim, Noord-Ierland Bushmills Railway naar de Giant's Causeway in Noord-Ierland Dark Hedges of Armoy in County Antrim, Noord-Ierland Carrickfergus Castle in Noord-Ierland De stad Belfast in Noord-Ierland

Informatie over deze bestemmingZicht op Glenarm in County Antrim, Noord-Ierland

Glenarm is een pittoresk dorpje aan de Antrim Coast & Glens, een beschermd landelijk natuurgebied in dit noordelijke deel van Noord-Ierland. Het dorp heeft minder dan 2 duizend inwoners en bevindt zich in het meest zuidelijkste dal van het net genoemde natuurgebied. Het heeft mooie straatjes, een klein havengebied en Glenarm Castle. Dat is een fraai en statig kasteel met tuinen. Als u verder noordwaarts trekt dan komt u uiteindelijk bij het kuststadje Ballycastle uit waar de Causeway Coast begint, nog zo'n mooi kustgebied. Dat is vernoemd naar het werelderfgoed van de Giant's Causeway, een streek waar tevens verschillende filmlocaties van de fantasy tv-serie Game of Thrones te vinden zijn.

Ten zuiden van Glenarm vindt u de haven van Larne en ook het rustige schiereilandje Islandmagee dat beschermd wordt door de National Trust. Daar vindt u een prachtig kustgebied, golvende velden en cottages. Nog verder zuidwaarts kunt u het oude Carrickfergus Castle bezichtigen en dan bent u ook zowat in het meer dichtbevolkte deel van Noord-Ierland. Dan is het niet ver meer naar de hoofdstad Belfast. Kijkt u hier op deze pagina als u een hotel, b&b of vakantiehuis in het dorpje wilt boeken.

Pub walk: Cushendun en de Mary McBride's (94)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. niet ver ten noorden van hier kunt u een route van 4 km wandelen via het dorpje Cushendun, ook onderdeel van de natuurlijke Antrim Coast & Glens . Onderweg kun je halt houden in de tradtioneel Ierse pub de Mary McBride's, net als vele historische huizen, tuinen en natuurgebieden geconserveerd door de National Trust.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


De reis naar Glenarm

Het ligt voor de hand om de auto te pakken als in Glenarm wilt verblijven. Er is in ieder geval geen treinstation aanwezig. Als u de auto neemt dan dient u per veerboot af te reizen naar Noord-Ierland. Er is een haven in Larne en in Belfast. U kunt daar komen vanuit het Schotse Cairnryan (relatief korte overtocht) en vanuit het Engelse Liverpool (stuk langer). Ook in Ierland verder zuidwaarts zijn er uiteraard verbootterminals. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Noord-Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers