Het whiskystadje Dufftown in Moray - Schotland

Whiskystokerij in Dufftown,  Schotland Balvenie Castle in Dufftown, Moray hotels boeken via GBLFyvie Castle in Aberdeenshire, in Schotland Leith Hall in Aberdeenshire, Schotland Elgin Cathdral in Moray, Schotland Brodie Castle in Moray, Schotland Tomintoul in de Cairngorms, Schotland Cairngorms National Park in Schotland Spey Bay in Moray, Schotland Het kustdorpje Crovie in Aberdeenshire, Schotland

Informatie over deze bestemmingDe klokkentoren van Duffton in Speyside, Schotland

Dufftown is een klein stadje/dorp in het hart van Speyside, de beroemde whiskyregio in Schotland. De plaats heeft meer dan 1500 inwoners en bevindt zich in het raadsgebied Moray en is de officieuze 'whiskyhoofdstad' van de regio en misschien wel van het land. Er zijn alleen in dit stadje meerdere whiskystokerijen waarvan u er een paar kunt bezoeken en een rondleiding kunt meemaken. Denk aan de Glenfiddich Distillery en de Balvenie Distillery. Maar er is meer want in het stadje staat ook een kasteelruïne van Balvenie Castle en u kunt daar vlakbij op een stoomtrein stappen voor een ritje door Speyside. Die toeristische spoorlijn leidt naar het marktstadje Keith waar u ook nog eens de Strathisla Distillery kunt bezoeken. De stoomtrein rijdt overigens t/m september en alleen op vrijdag, zaterdag en zondag.

In de weidere omtrek zijn overigens nog veel meer distilleerderijen. Denk bijvoorbeeld aan die van Aberlour en de Glen Grant in Rothes. Bekijk wat betreft whisky ook deze pagina over whiskystokerijen in Schotland. Historische bezienswaardigheden zijn er ook in de buurt. Zo kunt u naar de statige landgoederen van Ballindalloch Castle en Leith Hall of bijvoorbeeld de ruïnes van Huntly Castle en Elgin Cathedral. In het historische Folk Museum van Fochabers kunt u zien hoe men leefde in dit gebied, gedurende de 18e en 19e eeuw. Dufftown ligt overigens niet echt ver van de kust van Moray en ook de bergen van het ruige Cairngorms National Park liggen niet heel ver uit de buurt. Een kijkje bij de bijzondere dorpjes aan de noordkust van Aberdeenshire is ook een idee. Daar vindt u Crovie, Gardenstown en Pennan, allen gesitueerd pal onder de kliffen.


Wandelen in Dufftown

U kunt ook wandelen in dit gebied, bijvoorbeeld over de Isla Way tussen Dufftown en Keith. Of wandel in dit gebied heuvelop naar bijvoorbeeld Ben Rinnes of Corryhabbie Hill. Om in andere landschappen te lopen, rijdt dan bijvoorbeeld noordwaarts naar de kust of zuidwaarts naar de bergen in de Cairngorms.

➦ Meer info: Routes in Moray: Dufftown en Keith
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers