Royal Burgh of Culross in Fife

Royal Burgh of Culross in Fife, Schotland Royal Burgh of Culross in Fife, Schotland Royal Burgh of Culross in Fife, Schotland hotel boeken via GBL Forth Bridge, spoorbrug in Schotland Aberdour Castle in Fife, Schotland Linlithgow Palace in Mid Lothian, Schotland Edinburgh in Schotland Falkirk Wheel in Schotland Stirling Castle in Schotland Het vissersdorp Anstruther in Fife, Schotland Loch Leven Castle in oost Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenCulross aan de Firth of Forth in Fife, Schotland

Culross is een prachtig kustdorp aan zee, of beter gezegd aan de Firth of Forth, de brede riviermonding. Het plaatsje behoort tot het raadsgebied Fife en telt slechts een inwoner of 400. Het plaatsje wordt grotendeels geconserveerd door de National Trust for Scotland onder de naam Royal Burgh of Culross. Vroeger ontving deze plaats namelijk het koninklijk handvest waardoor het bepaalde rechten verkreeg. Het dorp is één van de best bewaarde 17e en 18e eeuwse plaatsen van Schotland. U vindt er pittoreske straatjes met geplaveide wegen, gekleurde cottages, oranje dakpannen, het okerkleurige paleis, het fraaie 'stadhuis', het market cross en ook de ruïne van Culross Abbey. Het paleis is van binnen te bezichtigen. Het dorp wordt door haar historische karakter ook gebruikt voor filmopnames. Denk bijvoorbeeld aan de populaire historiserende tv-serie Outlander. In de weide omtrek zijn meer locaties gebruikt voor dit kostuumdrama, zoals Aberdour Castle en het dorp Falkland.

In de weide omtrek is nog veel meer te zien. Denk uiteraard aan de prachtige historische hoofdstad Edinburg, het beroemde kasteel van Stirling en het Falkirk Wheel maar er zijn nog veel meer interessante locaties. Dat zijn bijvoorbeeld Dunfermline Palace and Abbey, Castle Campbell, Loch Leven Castle en aan de ander kant van de Firth of Forth onder andere Linlithgow Palace en de Bo'Ness and Kinneil Railway waar je een rit kunt maken met de stoomtrein. U kunt de riviermonding overigens oversteken bij het nabijgelegen Kincardine of verder oostwaarts bij North Queensferry waar maar liefst drie bruggen gebouwd zijn. Eén daarvan is de beroemde rode spoorbrug (Forth Rail Bridge) die sinds een paar jaar tot het werelderfgoed behoort. In het oostelijke deel van raadsgebied Fife zijn overigens nog meer schilderachtige kustdorpen te bezichtigen als Anstruther en Crail. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels en vakantiehuizen in en rond Culross.

Bekijk de interactieve kaart:Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Culross

Er zijn verschillende manieren om naar Culross te reizen. U kunt bijvoorbeeld met auto en al reizen per veerboot naar havens aan de Engelse kust. Er zijn dan enkele opties waarvan de meest voor de hand liggende veerdienst die van IJmuiden naar Newcastle is. Dat is een lange overtocht die u in de avond en nacht zult afleggen. Vanuit de haven is het nog minimaal 3 uur rijden. U kunt ook denken aan een overtocht van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit wel een paar uur langer zal duren.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Oost Schotland
→ Stadjes en dorpen in Oost SchotlandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Oost Schotland

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers