De historische stad Chester in Cheshire

Het historische stadscentrum van Chester in Engeland Kerst in de stad Chester, Engeland De historische stad Chester in Engeland Chester Rows in Engeland Chester Cathedral in Engeland hotels boeken via GBLBeeston Castle in Cheshire, Engeland Little Moreton Hall in Derbyshire Dee Valley in Noord Wales Port Sunlight in Merseyside, Engeland Liverpool in Engeland

Informatie over deze bestemmingStadsmuur en wandeling in de stad Chester in Engeland

Chester is een mooie historische stad in het noordwesten van Engeland. Het heeft niet veel minder dan 100 duizend inwoners en ligt in het graafschap Cheshire. Heel vroeger was dit een Romeinse nederzetting en in de stad vindt u daar het één en ander van terug. Hier staan de overblijfselen van het grootste amfitheater van Groot-Brittannië, een museum (Dewa Roman Experience) en delen van de oude stadsmuren waar in latere perioden ook aan gebouwd is. Daarnaast zijn er nog twee musea, de prachtige middeleeuwse kathedraal en ziet u hier nog meer prachtige historische gebouwen. Beroemd zijn de houten vakwerkhuizen in het centrum van de stad die in de winkelstraten te zien zijn. Deze gebouwen zijn bekend als de Chester Rows waarvan de mooiste blokken te zien zijn aan Eastgate Street, Watergate Street en Bridge Street. Het monument Chester Cross vormt het kruispunt vanwaar u de straten direct kunt bereiken. Een andere grote trekpleister is de Chester Zoo, éen van de best bezochte dierentuinen van Groot-Brittannië. U vindt die locatie in het noorden van de stad, buiten het centrum.

De stad is dus een heel mooi voorbeeld van prachtige Tudor architectuur en ook in landelijk Cheshire is op dat vlak nog het één en ander te zien, met name Little Moreton Hall. De stad is al een zeer lange tijd een promimente plaats in Engeland want in de Romeinse tijd bestond het ook al en was het ook nog eens zeer belangrijk. U kunt er overblijfselen zien van het amfitheater en ook is er een museum aan deze periode gewijd. Er stond ook het grootste Romeinse fort (niet meer te zien) in heel Groot-Brittannië dus er moeten heel wat legionairs hebben rondgelopen. Het spreekt voor zich dat er in dit deel van Cheshire ook andere bezienswaardigheden zijn. Denk aan de fraai gesitueerde ruïne van Beeston Castle en de Ness Botanic Garden. Het historische dorpje Port Sunlight bij Birkenhead (Merseyside) ligt ook niet al te ver weg, op het schiereiland Wirral. Daar aan de andere kant van de Mersey kunt u de historische havenstad Liverpool bezichtigen. Daarnaast ligt Chester zowat aan de grens met Wales dus u ziet hier niet heel ver van bijvoorbeeld Llangollen en de mooie Dee Valley. Dat is een heuvelachtige streek waar ook het werelderfgoed van het Pontcysyllte Aqueduct te vinden is.


De kerstmarkt van Chester bezoeken

Elk jaar kunt in november en december een kerstmarkt bezoeken in het fraaie centrum van Chester en uiteraard ook genieten van het fraaie historische centrum, mooie winkels en gezellige pubs en restaurants. Lees hier verder:

Kerstsfeer proeven in Chester.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers