Jane Austen's dorpje Chawton in Hampshire - Engeland

Het dorp Chawton in Hampshire Jane Austen's House in Chawton, Hampshire Chawton House in Hampshire Cromwell House in Alton, Hampshire Curtis Museum in Alton, Hampshire Mid Hants Railway, Watercress Line in Engeland hotels boeken via GBLHet South Downs National Park in Zuid Engeland Winchester Cathedral in Hampshire Haslemere in Surrey Devil's Punch Bowl in Surrey

Informatie, hotels en b&b'sSt Nicholas Church in Hampshire, Engeland

Chawton is een klein dorpje in het graafschap Hampshire, zuidoost Engeland. Het heeft nog geen 500 inwoners en is gesitueerd in het uiterste noorden van het licht heuvelachtige nationale park de South Downs. Het ligt zowat op de rand. Het dorpje is bekend omdat het een hele sterke link heeft met de beroemde schrijfster Jane Austen. Zij leefde einde 18e en begin 19e eeuw en is verantwoordelijk voor boeken als 'Sense and Sensibility' en 'Pride and Prejudice'. Die verhalen zijn in onze tijd verfilmd en nog steeds erg populair. U kunt hier haar huis bezichtigen dat nu dienst doet als haar museum. Het is het Jane Austen's House Museum. Daarnaast kunt u ook het Chawton House bezoeken. Dat is het grotere huis dat ooit van haar broer was en waar nu het 'Centre for the Study of Early Women's Writing' gevestigd is. Dit is in feite een biblitheek met duizenden boeken van vrouwen, geschreven tussen 1600 en 1830. Er is tevens een mooie kerkje, de St Nicholas Church.

Als u in de omgeving wilt verblijven dan kunt u kijken in het historische stadje Alton dat slechts een paar kilometer verderop ligt. Kijk hier rechts voor hotels en b&b's. Dat geeft u gelijk de mogelijkheid om het Jane Austen Trail te wandelen, een niet te lange route die u leidt langs locaties die met de auteur te maken hebben. Die vindt u namelijk ook in het stadje dat ongeveer 17 duizend inwoners telt. Alton heeft overigens ook een paar bezienswaardigheden. Hier staat het oude huis dat ooit tijdelijk bewoond werd door de beruchte staatsman Oliver Cromwell al is dit geen attractie. Wel kunt u het Curtis Museum binnenlopen dat verteld over de geschiedenis van dit deel van Hampshire. Op een steenworp afstand staat de Allen Gallery, een gallerie met een naar verluid uitstekende collectie aan keramiek vanaf het jaar 1250. Daarnaast kunt u er op de stoomtrein stappen van de Mid Hants Railway, ook bekend als de Watercress Line. Dat is een traject van 16 kilometer tussen Alton en Alresford. Leuk ook dat er onderweg oude stationnetjes te zien zijn.

➦ Meer info: Jane Austen Trail | Jane Austen Regency Week

Verder weg is overigens nog veel meer te zien. U kunt het prachtige natuurlijke landschap van het South Downs National Park bewonderen en bewandelen. Ook de Surrey Hills zijn niet ver weg. Verder zijn er in de regio attracties als Gilbert White's House, het landgoed Hinton Ampner, het Milestones Museum in Basingstoke en de oude kathedraal van Winchester. Daar in Winchester Cathedral ligt Jane Austen begraven. In het geval u een groot liefhebber bent van kostuumdrama's: de beroemde tv-serie Downton Abbey werd grotendeels opgenomen in Highclere Castle, gesitueerd op ongeveer 45 minuten rijden.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers