Moretonhampstead en omgeving in Dartmoor - Devon

Moretonhampstead in Devon, Engeland Moretonhampstead in Dartmoor, Engeland Castle Drogo in Dartmoor Het dorpje Chagford in Devon, Dartmoor hotel boeken via GBL Pony's in Dartmoor De rots Hay Tor in Dartmoor, Devon Becky Falls in Dartmoor Kennick Reservoir in Dartmoor Widecombe-in-the-Moor in Dartmoor Bonehill Down in Dartmoor Emsworthy Mire in Dartmoor Wistman's Wood in Dartmoor

InformatieMoretonhampstead in Dartmoor, Devon

Het dorp Moretonhampstead is gesitueerd in het noordoosten van het Dartmoor National Park, zuidwest Engeland. Het heeft net als het nabijgelegen Chagford ongeveer 1500 inwoners en ligt in het graafschap Devon. Beide dorpen zijn ongeveer 7 kilometer van elkaar verwijderd. U vindt hier uiteraard mooie natuur en wandelmogelijkheden maar in Moretonhampstead kunt u ook een motormuseum bezoeken waar vintage auto's, brommers en motoren te zien zijn. In deze plaats staat ook een informatiepunt dat ondersteund wordt door de autoriteiten van het nationale park.

Een paar kilometer van Chagford staat tevens het mooie Castle Drogo en de omliggende Teign Gorge. Ook niet ver van hier in North Bovey bevindt zich het Miniature Pony Centre en nog iets verder weg het mooie Becky Falls Woodland Park en het bosrijke East Dartmoor natuurreservaat. Hier rechts ziet u de kaart van de dorpen inclusief enkele andere dorpjes als Drewsteignton, North Bovey en Gidleigh. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en vakantiehuizen in deze omgeving.


Wandelen in de omgeving

In dit deel van Dartmoor kan uiteraard prima worden gewandeld. Zo ligt Chagford langs de Two Moors Way, een meerdaagse route die van de noord naar de zuidkust van Devon trekt en onderweg door Exmoor en Dartmoor heen komt. Ook is er bijvoorbeeld een mooie wandeling vanuit Castle Drogo te maken, door de Teign Valley. Wat verder weg rondom het dorpje Widecombe-in-the-Moor zijn ook mooie landschappen zoals die van Bonehill Down en het Emsworthy Mire natuurreservaat.

Meer info: Two Moors Way | Wandeling vanuit Castle Drogo


Op een speciale locatie overnachten in Dartmoor?

U kunt via de knop op deze pagina zelf zoeken naar een geschikte locatie om te overnachten. In de dorpen (en omgeving) zijn mooie hotels en ook b&b's te boeken. Zoekt u echter juist naar die luxe, dat prachtige vier of vijfsterrenhotel? Kijkt u in dat geval verder op de volgende pagina waar vijf van dergelijke hotels in dit noordelijke deel van Dartmoor speciaal worden uitgelicht.

5 vier -en vijfsterrenhotels in North Dartmoor


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Moretonhampstead

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en Belgiƫ naar Moretonhampstead te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Moretonhampstead duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Zuidwest Engeland

→ Badplaatsen, steden en dorpen in Zuidwest EngelandOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Zuidwest Engeland
© 2012-2023 — Groot-BrittanniĆ« Liefhebbers