De stad Carlisle in Cumbria - Noord Engeland

Historische gebouwen in de stad Carlisle in Engeland Kloostergebouwen bij Carlisle Cathedral in Engeland De citadel van de stad Carlisle in Engeland Carlisle Castle in Cumbria hotels boeken via GBLSpoorlijn tussen Carlisle en Settle in Noord Engeland Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland North Pennines in Noord Engeland Het dorp Alston in Cumbria, Engeland Hutton-in-the-Forest in het Lake District, Cumbria Eskdale in Dumfries and Galloway, Schotland De whiskystokerij van Annandale in Dumfries and Galloway, Schotland

Informatie over deze bestemmingDe kathedraal van Carlisle in Cumbria, Engeland

Carlisle is een stad in het graafschap Cumbria. Het heeft ongeveer 75 duizend inwoners, ligt aan de rivier de Eden en bevindt zich in het uiterste noordwesten van Engeland, bij de grens met Schotland. De stad heeft enkele mooie historische bezienswaardigheden waaronder het middeleeuwse kasteel en de kathedraal uit datzelfde tijdperk. In het kasteel vindt u ook het Cumbria's Museum of Military Life. Ook kunt u in Carlisle het prachtige Tullie House bezichtigen. Dat is een historisch huis en museum met aandacht voor kunst, geschiedenis, natuur en geologie van het graafschap Cumbria. Rond de fraaie 12e eeuwse kathedraal zijn nog meer mooie gebouwen te zien en ook kleine ruïnes van het vroegere klooster, evenals een klein tuintje. Als u het treinstation uitstapt dan ziet u een ander in het oog springend historisch gebouw, namelijk de citadel. Die ziet u ook op één van de foto's staan. De huidige citadel stamt uit de 19e eeuw maar de eeuwen daarvoor stond er ook al één. Deze heeft dienst gedaan als rechtbank maar tegenwoordig heeft de gebouw een andere functie(s) gekregen.

Net ten oosten van de stad vindt u de Muur van Hadrianus, het beroemde Romeinse werelderfgoed. Daar kunt u ook prima wandelen. Dat geldt ook voor het bergachtige Lake District National Park dat niet ver ten zuiden van hier te vinden is. Daarnaast ligt de ruige heuvelachtige natuur van de North Pennines, evenals het zuiden van Schotland, de stad ligt immers vlakbij de grens met dat land. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Carlisle.


Wandelen langs Hadrian's Wall

De stad ligt aan de meerdaagse wandelroute langs de enorm lange Muur van Hadrianus die ten westen van Carlisle te vinden is.

➦ Meer info: Hadrian's Wall Path✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers