De stad Carlisle in Cumbria - Noord Engeland

Historische gebouwen in de stad Carlisle in Engeland Kloostergebouwen bij Carlisle Cathedral in Engeland De citadel van de stad Carlisle in Engeland Carlisle Castle in Cumbria hotel boeken via GBL Spoorlijn tussen Carlisle en Settle in Noord Engeland Hadrian's Wall in Northumberland, Noord Engeland North Pennines in Noord Engeland Het dorp Alston in Cumbria, Engeland Hutton-in-the-Forest in het Lake District, Cumbria Eskdale in Dumfries and Galloway, Schotland De whiskystokerij van Annandale in Dumfries and Galloway, Schotland

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenDe kathedraal van Carlisle in Cumbria, Engeland

Carlisle is een stad in het graafschap Cumbria. Het heeft ongeveer 75 duizend inwoners, ligt aan de rivier de Eden en bevindt zich in het uiterste noordwesten van Engeland, bij de grens met Schotland. De stad heeft enkele mooie historische bezienswaardigheden waaronder het middeleeuwse kasteel en de kathedraal uit datzelfde tijdperk. In het kasteel vindt u ook het Cumbria's Museum of Military Life. Ook kunt u in Carlisle het prachtige Tullie House bezichtigen. Dat is een historisch huis en museum met aandacht voor kunst, geschiedenis, natuur en geologie van het graafschap Cumbria. Rond de fraaie 12e eeuwse kathedraal zijn nog meer mooie gebouwen te zien en ook kleine ruïnes van het vroegere klooster, evenals een klein tuintje. Als u het treinstation uitstapt dan ziet u een ander in het oog springend historisch gebouw, namelijk de citadel. Die ziet u ook op één van de foto's staan. De huidige citadel stamt uit de 19e eeuw maar de eeuwen daarvoor stond er ook al één. Deze heeft dienst gedaan als rechtbank maar tegenwoordig heeft de gebouw een andere functie(s) gekregen.

Net ten oosten van de stad vindt u de Muur van Hadrianus, het beroemde Romeinse werelderfgoed. Daar kunt u ook prima wandelen. Dat geldt ook voor het bergachtige Lake District National Park dat niet ver ten zuiden van hier te vinden is. Daarnaast ligt de ruige heuvelachtige natuur van de North Pennines, evenals het zuiden van Schotland, de stad ligt immers vlakbij de grens met dat land. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Carlisle.


Wandelen langs Hadrian's Wall

De stad ligt aan de meerdaagse wandelroute langs de enorm lange Muur van Hadrianus die ten westen van Carlisle te vinden is.

Meer info: Hadrian's Wall Path

Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Carlisle

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Carlisle te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Een goede optie is een overtocht met de nachtboot van IJmuiden naar Newcastle vanwaar het nog minimaal 1 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een soortgelijke veerdienst van Rotterdam naar Hull waarbij de daaropvolgende autorit meer dan een uur langer duurt. Of zelfs een korte overtocht naar Dover in het zuidoosten. De autorit vanaf die haven duurt vervolgens wel meerdere uren langer. De stad heeft een treinstation en vanaf hier kunt u vier richtingen reizen: richting het noorden naar Glasgow in Schotland, richting het oosten naar Newcastle (langs Hadrian's Wall), richting het westen door de kustgebieden van Cumbria en richting het zuiden helemaal naar Londen. Befaamd is overigens het spoortraject tussen Carlisle en Settle (North Yorkshire) dat door een prachtig landschap gaat waaronder het Yorkshire Dales National Park.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cumbria en het Lake District
→ Stadjes en dorpen in Cumbria en het Lake DistrictOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Cumbria en het Lake District

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers