Caernarfon aan de rand van Snowdonia - Noord Wales

Caernarfon Castle in Noord Wales Caernarfon Castle in Noord Wales hotel boeken via GBL Menai Strait op Anglesey, Wales Plas Newydd op Anglesey, Wales Llanddwyn Island op Anglesey, Wales Het meer Llyn Padarn bij Llanberis in Snowdonia, Wales De berg Snowdon in Snowdonia, Wales Snowdon Mountain Railway in Snowdonia, Wales Beddgelert in Snowdonia, Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenWelsh Highland Railway vanuit Caernarfon in Wales

Caernarfon is een stadje in noordwest Wales. Het ligt aan de kust en wel aan de Menai Strait, de zeestraat tussen het vasteland en het grote eiland Anglesey. Daarnaast ligt het prachtige en bergachtige Snowdonia National Park ook dichtbij. Daar kunt u uiteraard wandelen of gewoon al toerend van de prachtige landschappen genieten. Waar het stadje waarschijnlijk het bekendst van is, is het imposante Caernarfon Castle. Dat behoort samen met nog drie andere exemplaren hier in het noorden tot het werelderfgoed. Daar vindt u ook het Royal Welsh Fusiliers Museum. Dit kasteel diende ook als filmlocatie voor tv-serie The Crown. De investituur van Prince Charles vond hier namelijk plaats. Dat was in 1969 overigens in werkelijkheid ook zo.

Behoorlijk in de buurt van het stadje ligt ook het dorp Llanberis dat omgeven wordt door twee fraaie meren, namelijk Llyn Peris en Llyn Padarn. In dat dorp dorp kunt u het National Slate Museum bezichtigen en een treinritje maken met de Llanberis Lake Railway. Daarnaast vertrekt daar ook een treintje die helemaal naar de top van Snowdon brengt, de hoogste berg van Wales. Een andere bezienswaardigheid in de buurt van Caernarfon is Plas Newydd, een historisch huis aan de zuidkust van Anglesey. U vindt in het stadje geen regulier treinstation, maar hier staat wel één van de twee einsdstations van de Welsh Highland Railway. Dit zijn historische treinen die gedurende het toeristische seizoen (en daarbuiten minder frequent) tussen Caernarfon en het kuststadje Porthmadog rijden (en vice versa). Dat is een mooie reis door de bergen, bijvoorbeeld via het mooie dorpje Beddgelert. Het stadje is overigens ook één van de filmlocaties voor de tv-serie Hidden (Craith).Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Caernarfon

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Caernarfon te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Caernarfon duurt daarna nog minimaal 5 uur 45 minuten. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. Zeker in het laatste geval is de autorit vanaf de haven een paar uur korter.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Noord Wales
→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Noord WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Wales

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers