Het stadje Burton-upon-Trent in Staffordshire

Stadhuis van Burton-upon-Trent in Staffordshire, Engeland hotel boeken via GBL Lichfield Cathedral in Staffordshire Cannock Chase in Staffordshire Shugborough Hall in Staffordshire Sudbury Hall in Derbyshire, West Midlands Peak District National Park in Staffordshire en Derbyshire Matlock Bath in Derbyshire Stoke-on-Trent, stad van de pottenbakkerijen in Engeland Stoomtrein van Churnet Valley Railway in Staffordshire, Engeland

Informatie, hotels en vakantiehuizenMooie brug in Burton-upon-Trent in Staffordshire, Engeland

Burton-upon-Trent (ook wel met 'on' geschreven ipv 'upon') is een kleine historische stad in het graafschap Staffordshire, niet ver van het midden van Engeland. Het heeft ongeveer 73 duizend inwoners en heeft haar bekendheid te danken aan het bier. Door de aanwezigheid van geschikt hard water uit de Trent Valley en het Trent & Mersey Canal kon dit stadje uitgroeien als de 'bierbrouwhoofstad' van Engeland. De brouwers konden via het kanaal hun dranken vervoeren naar de nodige andere plaatsen in het land en ook naar de haven van Hull in Yorkshire zodat men tevens kon exporteren. In de 19e eeuw vond maar liefst een kwart van de bierproductie van Groot-Brittannië hier plaats. Van die tientallen bierbrouwerijen is nu geen sprake meer maar u kunt wel naar de Marstons Brewery gaan voor een bezoek aan de winkel of een rondleiding door de brouwerij. Daarnaast kunt u in Burton-on-Trent ook het National Brewery Centre bezoeken. Het museum vertelt het verhaal van de ontwikkeling van het bierbrouwen in het stadje. U zult er ook een stoommachine kunnen zien, evenals vintage voertuigen en de stevige shire horses (paarden) die hun rol vervulden tijdens het transport. Daarnaast vindt u er een bar, restaurant en een bierwinkel.

Burton is ook een uitvalsbasis om het National Forest te bezoeken. Dat is een groot en nieuw aangeplant bos dat zich uitstrekt over de graafschappen Staffordshire, Derbyshire en Leicestershire. Men is daar 25 jaar geleden mee begonnen omdat in de loop der eeuwen hier in de Midlands door toedoen van zware industrie en de mijnen veel natuur verloren is gegaan. Inmiddels (geschreven juni 2021) heeft men boom nr 9 miljoen aangeplant. Het doel is de oude bossen van Charnwood en Needwood door deze aanplantingen aan elkaar te koppelen. Wat verder weg zijn nog meer grote natuurgebieden, namelijk de Cannock Chase Area of Outstanding Natural Beauty en het Peak District National Park. Historische bezienswaardigheden zijn er ook in de omtrek. Pal over de grens in Derbyshire kunt u bijvoorbeeld de landgoederen Calke Abbey, Melbourne Hall en Sudbury Hall bezoeken. In Staffordshire zelf kunt u naar het fraaie Shugborough Estate, het leuke stadje Lichfield en ook is het mogelijk een rit te maken met een oude trein en wel door de Churnet Valley. Bezoek eventueel de stad Derby met haar historische zijdefabriek of Stoke-on-Trent, de wereldhoofdstad van de pottenbakkerijen. U kunt op deze pagina ook zoeken naar hotels, b&b's en vakantiehuizen in Burton-upon-Trent.Bekijk de interactieve kaart:

Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Reis plannen naar Burton-upon-Trent

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Burton-upon-Trent te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Burton duurt daarna nog minimaal 4 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld een (langere) overtocht vanuit Hoek van Holland naar Harwich. Die rit duurt een half uur korter. Het is ook mogelijk om met het vliegtuig te gaan. De dichtstbijzijnde luchthavens zijn het East Midlands Airport en Birmingham International.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in West Midlands en Staffordshire
→ Steden en dorpen in West Midlands en StaffordshireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in West Midlands en Staffordshire

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers