Het stadje Burton-upon-Trent in Staffordshire

Stadhuis van Burton-upon-Trent in Staffordshire, Engeland hotels boeken via GBLLichfield Cathedral in Staffordshire Cannock Chase in Staffordshire Shugborough Hall in Staffordshire Sudbury Hall in Derbyshire, West Midlands Peak District National Park in Staffordshire en Derbyshire Matlock Bath in Derbyshire Stoke-on-Trent, stad van de pottenbakkerijen in Engeland Stoomtrein van Churnet Valley Railway in Staffordshire, Engeland

Informatie over deze bestemmingMooie brug in Burton-upon-Trent in Staffordshire, Engeland

Burton-upon-Trent (ook wel met 'on' geschreven ipv 'upon') is een kleine historische stad in het graafschap Staffordshire, niet ver van het midden van Engeland. Het heeft ongeveer 73 duizend inwoners en heeft haar bekendheid te danken aan het bier. Door de aanwezigheid van geschikt hard water uit de Trent Valley en het Trent & Mersey Canal kon dit stadje uitgroeien als de 'bierbrouwhoofstad' van Engeland. De brouwers konden via het kanaal hun dranken vervoeren naar de nodige andere plaatsen in het land en ook naar de haven van Hull in Yorkshire zodat men tevens kon exporteren. In de 19e eeuw vond maar liefst een kwart van de bierproductie van Groot-Brittannië hier plaats. Van die tientallen bierbrouwerijen is nu geen sprake meer maar u kunt wel naar de Marstons Brewery gaan voor een bezoek aan de winkel of een rondleiding door de brouwerij. Daarnaast kunt u in Burton-on-Trent ook het National Brewery Centre bezoeken. Het museum vertelt het verhaal van de ontwikkeling van het bierbrouwen in het stadje. U zult er ook een stoommachine kunnen zien, evenals vintage voertuigen en de stevige shire horses (paarden) die hun rol vervulden tijdens het transport. Daarnaast vindt u er een bar, restaurant en een bierwinkel.

Burton is ook een uitvalsbasis om het National Forest te bezoeken. Dat is een groot en nieuw aangeplant bos dat zich uitstrekt over de graafschappen Staffordshire, Derbyshire en Leicestershire. Men is daar 25 jaar geleden mee begonnen omdat in de loop der eeuwen hier in de Midlands door toedoen van zware industrie en de mijnen veel natuur verloren is gegaan. Inmiddels (geschreven juni 2021) heeft men boom nr 9 miljoen aangeplant. Het doel is de oude bossen van Charnwood en Needwood door deze aanplantingen aan elkaar te koppelen. Wat verder weg zijn nog meer grote natuurgebieden, namelijk de Cannock Chase Area of Outstanding Natural Beauty en het Peak District National Park. Historische bezienswaardigheden zijn er ook in de omtrek. Pal over de grens in Derbyshire kunt u bijvoorbeeld de landgoederen Calke Abbey, Melbourne Hall en Sudbury Hall bezoeken. In Staffordshire zelf kunt u naar het fraaie Shugborough Estate, het leuke stadje Lichfield en ook is het mogelijk een rit te maken met een oude trein en wel door de Churnet Valley. Bezoek eventueel de stad Derby met haar historische zijdefabriek of Stoke-on-Trent, de wereldhoofdstad van de pottenbakkerijen. U kunt op deze pagina ook zoeken naar hotels, b&b's en vakantiehuizen in Burton-upon-Trent.

✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de regio

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers