Badplaats Brighton in East Sussex - Zuid Engeland

De badplaats Brighton in East Sussex, zuidoost Engeland Georgian architectuur in Brighton, zuidoost Engeland De pier van badplaats Brighton in Zuid Engeland Brighton Royal Pavilion in East Sussex hotels boeken via GBLDevil's Dyke in East Sussex De South Downs in East Sussex Het dorpje Rottingdean in East Sussex, Engeland Lewes in East Sussex Steyning in de South Downs Seven Sisters in de South Downs

Informatie over deze bestemmingHet Brighton Royal Pavilion in East Sussex, Engeland

Brighton is een grote badplaats aan de zuidkust van Engeland. Het is één van de bekendste en ook grootste badplaatsen in het land. Aan dit deel van de Engelse Zuidkust is veel bebouwd. De stad loopt door tot in Hove, Portslade, Southwick, Shoreham en Worthing. Aan de andere kant ligt het kustdorpje Rottingdean en dat loopt helemaal door tot in Newhaven. Brighton is een mooi voorbeeld van een Regency badplaats, de stijlperiode uit het begin van de 19e eeuw. De badplaats is gesitueerd in het graafschap East Sussex en wordt direct omgeven door de landelijke natuur van het South Downs National Park, een golvend landschap met kleine dorpen -en stadjes, een prachtige kustlijn (bij Eastbourne) en genoeg wandelmogelijkheden. Net ten noorden van Brighton ligt bijvoorbeeld de Devil's Dyke, één van de mooiste locaties in het nationale park. De plek biedt mooie uitzichten en ligt aan de South Downs Way. Die meerdaagse wandelroute doorkruist het nationale park van west naar oost.

In de badplaats zelf kunt u natuurlijk ontspannen op het strand, een wandeling maken over de promenade maar er zijn ook enkele bezienswaardigheden. U vindt hier de iconische pier en u kunt een bezoek brengen aan het stijlvolle Brighton Royal Pavillion waar het museum en de kunstgallerie gevestigd zit. Ook zijn er enkele musea en een Sea Life Centre waar het aquarium staat. In het noorden van de stad vindt u nog Preston Manor, een mooi historisch herenhuis en daar vlakbij het Booth Museum, een natuurhistorisch museum. Brighton en omgeving dient ook als filmlocatie voor de tv-serie Grace, een detective. Als u gezelligheid zoekt en/of van winkel houdt ga dan ook zeker eens kijken in 'The Lanes', het historische stadsgedeelte dat vroeger nog onderdeel uitmaakte van het dorp Brighthelmstone. U vindt hier allerlei winkeltjes, boetieks en ook enkele antiekzaken.

Als u heel erg van antiek houdt dan zou u zeker het stadje Petworth in West Sussex willen bezoeken want daar zijn enkele tientallen van dergelijke winkeltjes. Dat is wel een uur rijden. Voorbeelden van mooie kleinere plaatsen dichter in de buurt zijn Lewes, Alfriston en Steyning. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Brighton. U kunt daarvoor ook de onderstaande interactieve kaart gebruiken. Hier in de streek pal boven Brighton in het nationale park is er bijvoorbeeld een route van 8 km te volgen via het dorpje Fulking en het uitzichtpunt de Devil's Dyke. Onderweg kun je halt houden in de 17e eeuwse pub de Shepherd & Dog in Fulking.

Met de trein naar Brighton

Deze badplaats is te bereiken met de trein. U kunt hier oa. direct komen vanuit de luchthaven Gatwick, Londen, havenstad Portsmouth als die andere badplaatsen in de regio, namelijk Worthing en Eastbourne. Tip: gebruik de uitgebreide zoekfunctie (bovenaan) om info over die andere plaatsen te vinden.


Pub walk: Devil's Dyke en The Shepherd & Dog (32)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Hier in de streek pal boven Brighton in het nationale park is er bijvoorbeeld een route van 8 km te volgen via het dorpje Fulking en het uitzichtpunt de Devil's Dyke. Onderweg kun je halt houden in de 17e eeuwse pub de Shepherd & Dog in Fulking.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)

✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers