Badplaats Bournemouth in Dorset - Zuid Engeland

Bournemouth in Dorset hotels boeken via GBLHighcliffe Castle in Dorset Kingston Lacy in Dorset Wimborne Minster in Dorset, Engeland White Mill in Dorset Poole in Dorset Jurassic Coast in Dorset New Forest National Park in Hampshire

Informatie over deze bestemmingBadplaats Bournemouth in Dorset, Engeland

Bournemouth is een badplaats en met meer dan 150 duizend inwoners de grootste stad van het graafschap Dorset in zuid Engeland. Het is een populaire bestemming en biedt kilometers aan stranden, tuinen en enkele bezienswaardigheden. Een trekpleister is bijvoorbeeld het historische huis van Russel Cotes, een beroemde voormalige inwoner van de stad. U kunt het huis bezoeken en de kunst die er hangt bekijken. Het huis heeft ook tuinen. Er zijn ook een paar fraaie openbare tuinen in de badplaats. Dat zijn de Lower Gardens en de Upper Gardens, beiden gesitueerd langs de rivier de Bourne. Als u het strand in westelijke richting volgt komt u al vrij snel uit in Poole, locatie van een kleine stad en één van de grootste natuurlijke havens ter wereld. De andere kant op liggen de aangrenzende plaatsen Chirstchurch en Mudeford. In die streek vindt u ook stranden en ook kunt er rondwandelen in de natuur rond Christchurch Harbour, een natuurlijk havengebied.

Bournemouth zit ook vast aan het havenstadje Poole er ten westen van. Dat is gesitueerd aan de gelijknamige natuurlijke haven. Ongeveer tussen beide in bebouwd gebied kunt u de fraaie tuinen van Compton Acres bezichtigen. De badplaats ligt ook in de buurt van enkele prachtige gebieden zoals het New Forest National Park met zijn bossen, heidevelden en vrij rondlopende pony's en de Jurassic Coast, het natuurlijke werelderfgoed van het zuiden van het land met haar kliffen en baaisen. Het spreekt voor zich dat u er ook prima kunt wandelen. Voorbeelden van historische bezienswaardigheden in de omgeving zijn Highcliffe Castle en het huis Kingston Lacy. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, herbergen en vakantiehuizen in Bournemouth en omstreken.
✔ Wenst u gedetailleerd online reisadvies?

U kunt op deze website allerlei handige info vinden en ook hotels en dergelijke boeken via de knoppen op deze en andere pagina's. Als u liever niet uw eigen reis plant dan kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. U leest alles over deze service op de volgende pagina:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontactbutton

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers