De badplaats Blackpool in Lancashire - Engeland

Badplaats Blackpool in Engeland Blackpool trams in Engeland Badplaats Blackpool in Lancashire Blackpool Pier in Engeland hotel boeken via GBL Rufford Old Hall in Lancashire Forest of Bowland in Lancashire, Engeland Lancaster in Lancashire Morecambe Bay in Lancashire en Cumbria De stad Preston in Lancashire, Engeland

Informatie, hotels en appartementenDe badplaats Blackpool in Lancashire, Engeland

Dit is een authentiek Engelse badplaats in het graafschap Lancashire, noordwest Engeland. Ooit was het één van de meest geboekte vakantiebestemmingen van het land. Toen heel vroeger arbeiders voor het eerst vakantie kregen ging men vaak met de familie naar één van de grote badplaatsen in het land. Blackpool was dé bestemming in het noordwesten al komen er ook nu nog wel veel mensen. Het is echter niet meer in de staat die het toen was. De badplaats heeft uiteraard een strand, het typische vermaak dat Britse badplaatsen vaak hebben zoals bij het 'Pleasure Beach' en drie pieren. Het mooiste gebouw is de hoge Blackpool Tower, een soort kleinere versie van de Eiffeltoren in Parijs. Daarin zit ook 's land mooiste ballroom, bij u misschien bekend uit de BBC show Strictly Come Dancing. Ook kunt u in de stad een bezoek brengen aan Sea Life Blackpool.

In de regio zijn nog meer locaties die u zou kunnen bezoeken. Denk aan het mooi onderhouden stadje Lytham St Anne's waar u ook Lytham Hall kunt bezichtigen en verschillende andere historische huizen als Rufford Old Hall, Samlesbury Hall en Astley Hall. De natuur is ook niet ver weg. Zo kunt u gaan wandelen of rondtoeren in het Forest of Bowland, een heuvelachtige landschap met bos maar ook met open landerijen. De gevaarlijke zandbanken van Morecambe Bay en het kasteel van Lancaster bevinden zich ook relatief in de buurt.


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Blackpool

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Blackpool te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Er zijn verschillende opties. Voor de hand ligt een overtocht met de nachtboot van Rotterdam of Zeebrugge naar Hull vanwaar het nog ongeveer 2 uur 45 minuten rijden is. Maar er zijn wat dat betreft meer opties. Denk onder andere aan een korte overtocht naar Dover of een nog langere dienst naar Newcastle. Daarnaast kunt u ook met het vliegtuig gaan als u wilt. Vanaf Manchester Airport kunt u namelijk in ongeveer 1 uur 45 minuten rechtstreeks met de trein naar de badplaats reizen. Eenmaal in Blackpool kunt u ook met de trein in andere plaatsen komen zoals bijvoorbeeld Preston, Lytham, Bolton en Manchester. In de badplaats kunt u ook tevens gebruik maken van de tram, in de plaats zelf maar ook naar Fleetwood.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Lancashire
→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in LancashireOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Lancashire

© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers