Belfast - hoofdstad van Noord-Ierland

De stad Belfast in Noord-Ierland Het museum over de Titanic in Belfast, Noord-Ierland Belfast Castle in Noord-Ierland Het parlement Stormont in Noord-Ierland hotels boeken via GBLHillsborough Castle in County Down, Noord-Ierland Mount Steward in County Down, Noord-Ierland Carrickfergus Castle in Noord-Ierland Het kuststadje Bangor in Noord-Ierland De Mourne Mountains in County Down, Noord-Ierland

Informatie over deze bestemmingDe stad Belfast in Ulster

Belfast is de hoofdstad van Noord-Ierland. Het heeft ongeveer 300 duizend inwoners en ligt vlakbij zee. U kunt er een aantal mooie historische gebouwen zien waarvan een aantal te bezoeken zijn, zoals de kathedraal en het stadhuis. Daarnaast zijn er ook enkele musea waaronder het Ulster Museum en Titanic Belfast. De stad is namelijk de plek waar het beroemde cruiseschip de Titanic gemaakt is. Even buiten het centrum is overigens nog meer te zien. Denk aan de parlementsgebouwen, het Cave Hill Visitor Centre (bij Belfast Castle), Malone House en de mooie natuurlijke Lagan Valley. Deze regio is verreweg het dichtstbevolkte gebied in Noord-Ierland. Zo zit de hoofdstad zowat vast aan plaatsen als Carrickfergus en Lismore en ligt het vlakbij Newtownards aan Strangford Lough en de badplaats Bangor aan de kust.

Strangford Lough is een bijna geheel door land omgeven zeemeer dat de status heeft van Area of Outstanding Natural Beauty. Het is een plek waar ook veel vogels overwinteren. Verder weg vindt u de Mourne Mountains, een berggebied met dezelfde status. Voorbeelden van bezoekersattracties in de weide omtrek rond Belfast zijn Mount Steward, Castle Ward, Carrickfergus Castle en de Rowallene Garden. Iets verder weg - dichterbij Lisburn - staat Hillsborough Castle, de officiële koninklijke residentie van het Britse koningshuis. Als u een plek zoekt om te overnachten, kijk dan hier op deze pagina bij de hotels, b&b's en appartementen in de hoofdstad van Noord-Ierland.

Pub walk: Minnowburn en The Crown Bar Liquor Saloon (93)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Vanuit de stad kunt u een mooie route lopen van 9 km naar en door Minnowburn, een natuurgebied van de National Trust. Het is een gebied pal ten zuiden van Belfast langs de rivier de Lagan en bestaat uit weiden en bos. Aan het begin of eind kun je halt houden in de 19e eeuwse pub The Crown Bar Liquor Saloon in Belfast, net als vele historische huizen, tuinen en natuurgebieden geconserveerd door de National Trust. Dit is een lineaire route waarbij u of weer terug wandelt of een bus terugpakt naar de hoofdstad van Noord-Ierland.

➦ Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


De reis naar Belfast

Belfast is op verschillende manieren goed bereikbaar. Het heeft een eigen internationale luchthaven dat overigens een eind ten westen van de stad gesitueerd is. Ook heeft de stad een haven waar veerboten vanuit Schotland en Engeland arriveren. Er is uiteraard ook een treinstation aanwezig vanwaar u bijvoorbeeld naar (London)Derry in het noordwesten en Dublin (hoofdstad van Ierland) in het zuiden kunt reizen. Meer informatie:

Hoe kom ik vanuit Nederland of België in Noord-Ierland?
Enkele bestemmingen in de regio


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers