Barmouth in Snowdonia - Noord Wales

Mooie straat in het dorp Barmouth in Snowdonia, Wales Het kustdorp Barmouth in Noord Wales De Mawddach Estuary bij Barmouth in Noord Wales hotel boeken via GBL South Snowdonia in Wales Aberdovey in Noord Wales Cadair Idris in Snowdonia Harlech Castle in Snowdonia, Wales Porthmadog in Snowdonia, Wales Portmeirion in Snowdonia, Wales

Informatie, hotels, b&b's en vakantiehuizenTrein langs de Mawddach Estuary in Barmouth aan de kust van noord Wales

Barmouth is een plaats aan de westkust van noord Wales. Het heeft een paar duizend inwoners en ligt pal aan he Snowdonia National Parkt. Rondom het dorp vindt u dus de nodige fraaie berglandschappen waaronder de Cadair Idris, één van de bekendste bergen in de regio. Daarnaast ligt het ook aan de prachtige Mawddach Estuary waar u ook prima kun wandelen. 15 kilometer stroomopwaarts ligt bijvoorbeeld het dorp Dolgellau. Naast de natuurlijke schoonheid van de kusten en bergen zijn er niet heel ver weg nog een paar historische bezienswaardigheden te bezoeken, namelijk de ruïne van Cymer Abbey en het indrukwekkende Harlech Castle. Het schitterende dorp Portmeirion ligt nog wat verder hier vandaan. Dat is een bezoekersattractie op zich. Daar weer vlakbij bevindt zich Porthmadog, een kustdorp waar je op een stoomtrein kunt stappen die u door het nationale park vervoert. Verder naar het zuiden ligt het badplaatsje Aberdovey en daar vlakbij de Happy Valley, oftewel de Cwm Maethlon.

U kunt in de buurt - in Tywynn - ook een rit maken met de stoomtrein van de Talyllyn Railway. Vroeger vervoerde deze leisteen, nu toeristen. De Bryneglwys Slate Quarry waar die steen gewonnen werd, samen met deze spoorlijn behoren inmiddels net als een aantal andere plekken/streken in noordwest Wales tot het werelderfgoed. De reis gaat overigens naar het dorpje Abergynolwyn. U kunt overigens ook met de 'gewone trein' van Barmouth naar Tywynn en daar uitstappen om naar het station te lopen waar de stoomtrein vertrekt.


Wandelen in Barmouth

U zit hier in het Snowdonia National Park dus uiteraard kunt u in de omgeving wandelen. Dat kan hier in Barmouth. Denk bijvoorbeeld aan het Mawddach Trail maar verder weg kan het ook zeker. Ten zuiden van hier bevindt zich een streek die beheerd wordt door de National Trust genaamd South Snodonia, een gebied met bergen als Cadair Idris en Penygadair. park.

Meer info: Mawddach Trail | Routes in South Snowdonia | Route naar Cadair Idris


Pub walk: Dinas Oleu en The Last Inn (68)

De National Trust heeft in 2022 een mooi boekje gemaakt met daarin wandelingen van korter of langer dan 10 km die niet alleen door een prachtig landschap (of kust) gaan maar die ook langs een fraaie authentieke pub komt waar je kunt eten en drinken waardoor je inspanning kunt combineren met ontspanning. De gids kun je hieronder bekijken en bestellen als je wilt. Het nummer hierboven correspondeert met het nummer in de gids. Vanuit het kuststadje kunt u een mooie 5 km lange wandeling volgen over de heuvel Dinas Oleu dat overigens het eerste stuk land is dat de National Trust ooit heeft aangekocht om te kunnen beschermen. Onderweg kun je halt houden in de pub The Last Inn in Barmouth.

Wandelgids: 100 Great Pub Walks (National Trust)


Bekijk de interactieve kaarten:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Direct boeken of gebruik maken van service?

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

Enkele bestemmingen in de buurt

Reis plannen naar Barmouth

Er zijn verschillende manieren om vanuit Nederland en België naar Barmouth te reizen. U kunt uiteraard met de auto op pad gaan. Een logische optie is dan om de veerboot te nemen en wel vanuit Duinkerken of Calais. Dit zijn relatief korte overtochten omdat het Kanaal nu eenmaal smal is. De autorit naar Barmouth duurt daarna nog minimaal 5,5 uur. Maar er zijn meer mogelijkheden zoals bijvoorbeeld de (langere) overtochten vanuit Hoek van Holland naar Harwich en Rotterdam (en Zeebrugge) naar Hull. De reistijd met de auto vanuit die havens is wat korter. U kunt ook vliegen. Er is namelijk een rechtstreekse treinverbinding tussen Birmingham International en dit kuststadje. De treinen komen bijvoorbeeld ook langs Welshpool, het Engelse Shrewsbury en Aberdovey. Eenmaal in het stadje kunt u ook met de trein naar een aantal andere plaatsten zoals Machynlleth, Pwllheli, Harlech, Porthmadog en Criccieth. U kunt in Barmouth ook een korte overtocht maken naar Port Penrhyn aan de andere kant van het water.


Loket in Engeland
Cottage in Engeland
Terug naar:

→ Vakantie vieren in Noord Wales
→ Badplaatsen, stadjes en dorpen in Noord WalesOvernachten in dit gebied?

→ Hotels en vakantiehuizen in Noord Wales

© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers