Dag 3: Cotswolds - donderdag 5 mei

Straatje in Blockley, Engeland Uitzicht op Blockley in de Cotswolds, Engeland Batsford in in de Cotswolds, Engeland Kerk in Bourton-on-the-Hill, Engeland Landschap bij het Sezincourt Estate in de Cotswolds, Engeland Landschap rond Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Straatje in Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Wegwijzers voor wandelaars in de Cotswolds, Engeland Het dorpje Lower Slaughter in de Cotswolds, Engeland Het dorpje Bourton-on-the-Water in de Cotswolds, Engeland

Wandelroute Blockley - Bourton-on-the-Water: 21 kilometer

Slaughters Inn in Lower Slaughter, Cotswolds

Ook op mijn tweede dag hier in de Cotswolds wilde ik een flink stuk wandelen en zo het landschap en vooral ook een aantal mooie dorpjes aanschouwen. Daarom had ik een behoorlijk lange route naar Bourton-on-the-Water uitgestippeld, een bekende bestemming. Het is populair vanwege de setting maar ook omdat er enkele attracties zijn. De route was 21 kilometer lang en voerde me ook langs andere mooie dorpjes. Aangezien ik na aankomst op het eindpunt de bus weer terug zou nemen naar Moreton-in-Marsh en vandaar nog weer een kilometer of 5 naar Blockley moest wandelen ligt de totale wandelafstand dus tegen de 25 kilometer. Het was echter net als de vorige dag uitstekend weer en de conditie was goed dus geen probleem.

Net als gisteren was de herberg weer het directe vertrekpunt maar nu liep het pad uiteindelijk in zuidelijke richting. Je komt overigens langs de Mill Dene Garden, een tuin in Blockley die ik zelf niet bezocht heb. De route gaat eerst vanuit het dal heuvelop door velden met schapen en terugkijkend heb je een fraai uitzicht over het dorp. Dit is het gedeelte met de meeste hoogtemeters op deze route. Dan ga je heuvelaf en kom je langs Batsford Arboretum (bomentuin) dus liefhebbers van tuinen en planten kunnen hier ook naartoe wandelen om deze attracties te bezichtigen. Slechts een paar kilometer verderop kom je in het mooie dorpje Bourton-on-the-Hill en ook hier is weer een attractie, namelijk Bourton House. Ik heb ze allen links laten liggen omdat ik veel moest wandelen, maar naast de dorpen en landschappen is er ook zeker het één en ander te bezichtigen. Bijvoorbeeld ook het Sezincote Estate. Dit landgoed vind je aan jouw rechterzijde wanneer je het pad volgt naar het dorpje Longborough.

Na Longborough kom je via een (wederom) groen landschap in het gehucht Upper Swell en een paar kilometers later in Stow-on-the-Wold, één van de levendige market towns waar je wat kunt eten en drinken of bij de supermarkt proviand kunt inslaan als je wilt. Vervolgens is het een eindje naar het kleine Lower Slaughter, een leuk dorpje met een hotel, een riviertje en een kerkje. Dit plaatsje is ook een veel gefotografeerd oord. Op een steenworp afstand van de foto vind je de mooie en stijlvolle herberg de Slaughters Inn, gesitueerd aan het water. Onderweg moest ik nog een veld vol koeien passeren en dat leek me eerst vrij lastig vanwege de hoeveelheid. Ik had gelukkig de mazzel dat de boer er net met zijn hond aankwam om ze binnen te halen. Anders had ik moeten omlopen of de route moeten verleggen. Vanuit Lower Slaughter is het dan nog een paar kilometer naar Bourton-on-the-Water. Geen echt mooi stukje omdat het in de buurt van de snelweg ligt maar het eindpunt zelf is wel de moeite waard. Dit dorp heeft bijvoorbeeld het Motor Museum, een miniatuurdorpje maar bovenal ook een mooi centrum met haar riviertje, de kleine stenen bruggetjes daaroverheen en de eetgelegenheden daaromheen. Wederom een prima wandeling langs mooie plaatsen. Uiteindelijk de bus terug genomen naar Moreton-in-Marsh en teruggewandeld naar Blockley. Wederom de dag afgesloten met een pint en maaltijd in mijn herberg.

De route op kaart

In het geval u de pagina met een smartphone bekijkt:

Bekijk hier de kaart van de wandelroute


Weergave van de wandelroute: ongeveer 21 kilometer van Blockley naar Bourton-on-the-Water via Bourton-on-the-Hill, Longborough, Upper Swell, Stow-on-the-Wold en Lower Slaughter. Het aantal te overwinnen hoogtemeters is 360. Het hoogste punt ligt op 255 meter. Het stuk dat ik moest teruglopen van Moreton-in-Marsh naar Blockley is niet in deze route opgenomen. Ik heb niet één soort route gevolgd maar mijn eigen route uitgedokterd. De wandeling volgt onder andere delen van de Heart of England Way, de Gloucestershire Way en de Macmillan Way. Als je een gedetailleerde kaart met alle wandelpaden van dit gebied wilt hebben, neem dan de Ordnance Survey Explorer Map van The Cotswolds, nummer OL45. De kaart kun je (onder andere) hier bestellen: Gidsen en kaarten van de Cotswolds.

Geïnspireerd? Boek zelf (in Bourton-in-the-Water) of vraag een plan op maat


Hotel
Cottage in Engeland

Reisverslagen per dag

Kenwood House Cotswolds Cotswolds Cotswolds Malvern Hills Shropshire Shropshire Norwich Norfolk Norfolk Norfolk Norfolk
→ Terug naar overzicht Reisverslag Cotswolds, Shropshire en Norfolk→ Terug naar overzicht Wandelroutes in Groot-Brittannië

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers