De Welsh Marches in Groot-Brittannië

Stokesay Castle in de Welsh Marches Shropshire Hills in de Welsh Marches Dorpjes in Hereforshire, Welsh Marches De stad Chester in de Welsh Marches, Engeland Wye Valley in de Welsh Marches Dee Valley in de Welsh Marches

Het grensgebied van Engeland met Wales

De Welsh Marches is het grensgebied van Engeland met Wales en dan gaat het om de gebieden in het westen van Engeland die grenzen aan Wales en dus niet om de gebieden in Wales zelf. Gemakshalve staan die hier ook onder. Ook daar is vanzelfsprekend een hoop te zien. De vertaling voor het woord march is immers 'mark' en dat betekent in de oude taal 'grensland'. In de middeleeuwen werden deze grenslanden bewaakt door de Marcher Lords, benoemd door de koning van Engeland.

Aanvankelijk werd onder de Welsh Marches verstaan de gebieden die nu bekend staan als de graafschappen Herefordshire en Shropshire, later werden daar andere graafschappen in de huidige regio West Midlands aan toegevoegd, dus Warwickshire, Worcestershire, Cheshire en zelfs Gloucestershire dat nog niets zuidelijker ligt. In het grensgebied van Engeland met Wales ligt ook Offa's Dyke waar overigens een meerdaagse wandelroute (deels) overheen loopt. Het gaat hier om een aarden wal die van de rivier de Wye in het zuiden tot de rivier de Dee in het noorden loopt. Mogelijk dat de dijk in de vroege middeleeuwen gebouwd is ter verdediging van het Angelsaksische koninkrijk Mercia, tegen mogelijke invallen uit het Welsh koninkrijk Powys.

Meer informatie

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers