Pubwandelingen van de National Trust

Pub in Engeland

100 Great Pub Walks

De gids waar de routes in staan is een tijd uitverkocht (geweest). Op het moment dat u dit leest is dat mogelijk nog zo.

De National Trust is een erfgoedorganisatie in het Verenigd Koninkrijk en die conserveert kastelen, historische huizen, landgoederen, zelfs ook de nodige dorpjes en ook heel veel natuurgebieden. In de wandelgids 100 Great Pub Walks worden wandelingen beschreven (met kaartje) die u door dergelijke natuurgebieden, landgoederen en/of historische attracties leidt. Het leuke is dat ook telkens een authentieke pub wordt beschreven waar je tijdens de wandeling kunt stoppen om te eten en drinken. Een Engelse pub is namelijk anders dan zomaar een kroeg. In een pub kun je ook eten. Een aantal pubs wordt overigens ook geconserveerd door de National Trust. Men hecht echt waarde aan haar erfgoed. Sommige routes zijn kort - namelijk een km of 4 maar de meeste zijn wat langer en sommige zijn zelfs heel behoorlijk, ruim boven de 10 kilometer. In de gids staan tal van wandelroutes, zowel in prachtige kustgebieden, vriendelijk, licht heuvelachtige platteland als hogere heuvels en soms zelfs bergen. Er staat overigens één route in Londen bij. Die gaat langs een zeer oude beroemde pub, temidden van de wolkenkrabbers en niet ver van de Theems. U kunt de wandelgids trouwens online aanschaffen bij het Britse Amazon, klik daarvoor op de afbeelding van de wandelgids hier rechts. U kunt 100 Great Pub Walks echter ook online kopen bij de Nederlandse reisboekenspecialist De Zwerver. Kijk daarvoor hieronder (vul nog wel even zelf de titel in):

Wandelgidsen (en kaarten) bij De Zwerver


Uitgelichte bestemmingen

Op basis van de beschreven gids zijn er op de website verwijzingen toegevoegd aan tal van bestemmingspagina's, richting de 100. Dat geeft u de mogelijkheid om enerzijds de gids aan te schaffen en via Groot-Brittannië meer info over de streek te vinden, mogelijk een hotel, herberg, b&b of vakantiehuis daar te boeken. Een aantal van de pubs biedt overigens ook accommodatie aan dus daar kun je ook overnachten. Anders kunt u altijd via deze website een andere adres zoeken en vinden. Dat kan ook een mooie authentieke herberg zijn mocht u dat willen. Die verwijzing leest u op de website vaak ook terug. Van de bijna 100 bijbehorende bestemmingen op de website worden hieronder 18 uitgelicht, de rest komt u al browsend op de site vanzelf tegen. De foto hierboven is de pub (en herberg) in het fraaie Malham. Die staat hieronder. De National Trust zit trouwens in heel het Verenigd Koninkrijk dus behalve Engeland, Schotland en Wales ook in Noord-Ierland. Ballycastle hieronder bevindt zich in dat land. De genooemde routes zijn overigens niet altijd direct vanuit de behandelde bestemming te volgen, het kan ook in de buurt zijn.

Heeft u de gids al in huis en zoekt u op deze website naar meer info over de streken en/of bestemmingen in de buurt of wilt op zoek naar een hotel daar in de buurt? Gebruik dan de zeer uitgebreide zoekmachine bovenaan deze pagina (zoek bijvoorbeeld op de in de gids beschreven pub). Die leidt u naar de juiste bijbehorende bestemmingspagina. Meestal is dat trouwens een bestemming daar vlakbij of in de buurt. Soms begint de route er of komt er langs.


button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers