4 en 5 sterrenhotels in het koninklijke Windsor

Windsor Great Park in Berkshire hotels boeken via GBLWindsor Castle tijdens de herst in Engeland Windsor Castle in Berkshire St George's Chapel in Windsor Virginia Water in Windsor Great Park, Berkshire Het westen van Londen in Engeland Chiltern Hills in Buckinghamshire, Engeland

✔ In luxe overnachten

Op deze pagina worden 2 viersterrenhotels in het stadje Windsor uitgelicht en nog eens 3 imposante landgoedhotels met vijf sterren. Die landgoederen worden eerst behandeld en bevinden zich op een km of 7 a 12 van de stadje. Windsor is een plaats in het graafschap Berkshire en bevindt zich zowat aan de rand van Groot-Londen, niet ver luchthaven Heathrow. De reden waarom u hier luxueus kunt overnachten is omdat hier het gelijknamige kasteel staat, één van de belangrijke koninklijke residenties van de Britse Royal Family. In de omtrek moeten de gasten dan uiteraard in stijl kunnen overnachten. Daarnaast vindt u hier ook Eton College, de meest beroemde, prestigieuze privéschool van Engeland. Eton is de naam van een stadje maar zit vast aan Windsor. Het ligt pal aan de andere kant van de rivier de Theems die beiden plaatsen van elkaar scheidt. Ook de beroemde paardenracebaan van Royal Ascot treft u hier dicht in de buurt. Die races vinden plaats in het voorjaar. Wilt u in het stadje overnachten? Kijk dan bij de laatste twee tabbladen. Bekijk de eerste drie als u wilt verblijven in een grandioos landgoedhotel.


1. The LangleyHet eerst uitgelichte vijfsterrenhotel is The Langley, gesitueerd in een groots palladiaans landhuis binnen het graafschap Buckinghamshire, op 10 kilometer van Windsor. Het is namelijk gebouwd niet ver na 1750, geheel geïnspireerd op de ontwerpen van de 16e eeuwse Venetiaanse architect Andrea Palladio. In deze periode en de eeuwen hierna greep men steeds vaker terug op mooie bouwstijlen uit het verleden, van het oude Griekenland tot de Renaissance. Van een Afternoon Tea genieten is hier ook mogelijk. Het hotel heeft haar eigen landgoed met fraaie landschapstuinen, deels nog ontworpen door de beroemde landschapsarchitect Capability Brown. De tuin van het hotel loopt over in het grote Langley Park, onderdeel van de Metropolitan Green Belt, de wettelijk vastgelegde groene zone rondom Groot-Londen. U kunt dus zeker ook de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk bezoeken. Ga de andere kant op en u komt bij de natuur van de Chiltern Hills met leuke stadjes als Amersham en Marlow. In dat fraaie landelijke gebied kunt u de heuvels opzoeken, alsook pittoreske dorpjes. Het is niet voor niets dat de tv-serie Midsomer Murders in die contreien wordt opgenomen.

Vanuit Nederland of België naar The Langley

Gezien het landelijke karakter van deze locatie is met het openbaar vervoer reizen niet praktisch. Wel kunt u natuurlijk vanaf het nabij gelegen vliegveld van Heathrow met de taxi gaan. Gaat u met de eigen auto op pad? U kunt hier parkeren. Er rijdt wel een bus vanaf de luchthaven langs Langley (buitenwijk van Slough) maar dat is te ver van het hotel. Het gaat om lijn 7.

Bus 7 Heathrow Airport - Britwell


Kaart met locaties

kaart met hotels in Windsor
Hotel nr 5 staat nagenoeg op dezelde plek als nr 4

2. Fairmont Windsor ParkFairmont Windsor Park is een groots vijfsterrenhotel, zowel qua architectuur als aantal kamers. Het is gesitueerd in een enorm landhuis dat begin 19e eeuw gebouwd werd als privéwoning. De architectuurstijl is Jacobean, een vroeg 17e eeuwse Britse stroming binnen de Renaissance. Oude stijlen kwamen immers tijdens de 18e en 19e eeuw steeds meer in zwang. Van een Afternoon Tea genieten is hier ook mogelijk. Naast dat het hotel haar eigen landgoed heeft ligt het ook aan de rand van het Windsor Great Park, een groot landschapspark met bos, tuinen en vrij rondlopende herten. U kunt er dus zeer uitgebreid gaan wandelen als u wilt. Loop door de Savill Garden met haar Obelisk Pond, de golvende Valley Gardens met haar bos, magnolia's en azalea's en als u er een echt lange wandeling van wilt maken dan loopt u de Long Walk af, de 5 kilometer lange door bos geflankeerde laan die begint in het park en eindigt bij Windsor Castle. Hier vond ook de processie plaats met de kist van de overleden Koningin Elizabeth. Na de staatsbegrafenis in Londen werd ze overgebracht naar Windsor waar de familiebegrafenis plaatsvond. Het hotel staat overigens ook vlakbij Runnymede, een mooi natuurlijk stuk land langs de rivier de Theems dat beroemd is vanwege het feit dat hier het Magna Carta ondertekend is, het 12e eeuwse document dat Koning Jan ondertekende en zo zijn baronnen vrijheden verschafte en regels oplegde aan de koning. Het behoort tot het werelderfgoed omdat het een belangrijk moment vormt in de geschiedenis van vrijheid en democratie. Op een steenworp afstand staat het John F Kennedy Memorial.

Vanuit Nederland of België naar Fairmont Windsor Park

Gezien het landelijke karakter van deze locatie is met het openbaar vervoer reizen niet praktisch. Wel kunt u natuurlijk vanaf het nabij gelegen vliegveld van Heathrow met de taxi gaan. Gaat u met de eigen auto op pad? U kunt hier parkeren. Er rijdt wel een bus vanaf de luchthaven door Englefield Green maar dat is te ver van het hotel. Het gaat om lijn 8.

Bus 8 Heathrow Airport - Slough

3. Coworth ParkOok Coworth Park is een landgoedhotel (5 sterren) en bevindt zich nog iets verder van Windsor, namelijk een kilometer of 12. Het bevindt zich aan de zuidelijke rand van het Windsor Great Park met haar wandelpaden, bossen en tuinen. Virginia Water en de Valley Gardens vormen de gebieden binnen het park die het dichtst bij het landgoed te vinden zijn. Van een Afternoon Tea genieten in het hotel is mogelijk. Coworth Park is gebouwd in de tweede helft van de 18e eeuw en dat is de periode van de Georgian architectuur en dat betekent oa. wat minder ornamentiek en hoge plafonds. Het is in de vorige eeuw nog in het bezit geweest van de toenmalige eigenaar van warenhuis Selfridges maar sinds 2010 doet het dienst als hotel. U zit hier op korte afstand van het dorp Sunningdale en ook vlakbij de befaamde racebaan van Ascot waar elk voorjaar Royal Ascot wordt georganiseerd, de meest traditionele paardenrace(s) van Engeland. De Koningin kwam altijd kijken tijdens het evenement maar zij is in 2022 overleden. Of de nieuwe koning deze traditie in stand houdt zal men moeten afwachten. In het net genoemde Sunningdale kunt u overigens direct per trein naar London Waterloo reizen (ongeveer 50 minuten).

Vanuit Nederland of België naar Coworth Park

Gezien het landelijke karakter van deze locatie is met het openbaar vervoer reizen niet praktisch. Wel kunt u natuurlijk vanaf het nabij gelegen vliegveld van Heathrow met de taxi gaan. Gaat u met de eigen auto op pad? U kunt hier parkeren.

4. Sir Christopher Wren HotelHet Sir Christopher Wren Hotel is een viersterrenhotel in het stadje. Het staat pal ten zuiden van de Theems, pal naast het treinstation Windsor & Eton Riverside en kijkt uit op het zeer nabij gesitueerde Windsor Castle. Het centraal treinstation ligt overigens ook zeer dichtbij. Van een Afternoon Tea genieten in het hotel is mogelijk. Het hotel is vernoemd naar de zeer beroemde architect Sir Christopher Wren. De man leefde zeer lang, gedurende de 17e en 18e eeuw en is vooral beroemd vanwege zijn ontwerp van de St Paul's Cathedral in Londen. De vroegere uitbaters dachten dat het huidige hotel een door Wren zelf ontworpen en bewoond huis was. Dat wordt echter door verschillende historici in twijfel getrokken dus u kunt er niet zeker van zijn dat u op dezelfde locatie overnacht als de vermaarde architect. Loopt u de brug over dan komt u in het stadje Eton dat grenst aan Windsor. Dat is vooral bekend vanwege haar van oudsher beroemde school voor de gegoede klassen. Zo zijn er bijvoorbeeld veel bekende regeringsfunctionarissen in het heden en verleden die in Eton College hun opleiding genoten hebben. U kunt er meegaan op een rondleiding (Heritage Tour) om het complex te bezichtigen.

Vanuit Nederland of België naar het Sir Christopher Wren Hotel

U kunt parkeren bij het hotel maar het aantal plekken is beperkt. Stuur tijdens het boeken een opmerking (opmerkingenveld) mee dat u een plek wilt reserveren. Als er geen plek is dan dient u ergens in de buurt te parkeren, bijvoorbeeld bij het nabij gelegen treinstation. U kunt echter ook met het ov reizen. Over het spoor: de snelste manier is eerst met de metro naar Paddington (13 minuten) en dan per trein naar Windsor & Eton Central. Tussendoor dient u wel over te stappen in Slough. Deze reis neemt iets meer dan een half uur in beslag. Daarna is het 5 minuten lopen naar het hotel. Een andere optie is eerst met de metro naar Vauxhall en dan met de trein naar Windsor & Eton Riverside, een reis van in totaal iets meer dan een uur. Daarna nog 1 minuut lopen naar het hotel.

Natuurlijk kunt u het vliegtuig pakken, Heathrow Airport ligt hier behoorlijk in de buurt. Er rijdt een bus (lijn 8) vanaf de luchthaven via Windsor naar Slough. Het gaat om lijn 8. De busrit duurt driekwartier a een uur, afhankelijk waar u precies opstapt.

Met de trein naar Londen en verder | Bus 8 Heathrow Airport - Slough

5. Castle Hotel WindsorHet Castle Hotel Windsor (4 sterren) laat door haar naam al zien waar het staat, namelijk vlakbij het beroemde koninklijke Windsor Castle. De St George's Chapel vindt u hier ook op loopafstand, de plek waar de koninklijke familie trouwt (bepaalde leden althans) en waar Queen Elizabeth begraven is. De inmiddels koning geworden Charles trouwde bijna 20 jaar geleden met Camilla in de prachtige Windsor Guildhall en die staat pal tegenover het hotel. In het oude gildehuis kunt u ook het lokale museum bezichtigen. Men kon in de 16e eeuw al overnachten in dit hotel, toen nog in de Mermaid Inn. Nu kijkt de gast uit op het kasteel waar het beroemde dagelijks ritueel de Changing of the Guard voorbij trekt ('s ochtends), net als in Londen bij Buckingham Palace. Van een Afternoon Tea in het hotel genieten is mogelijk. Winkelen kan ook goed in Windsor: aan de High Street waar het hotel aan staat en bijvoorbeeld ook in Thames Street en Peascod Street.

Vanuit Nederland of België naar het Castle Hotel Windsor

Het hotel heeft ruime parkeergelegenheid. U kunt echter ook met het ov reizen. U zit hier vlakbij de twee treinstations alsook een bushalte waar de bus vanuit de luchthaven van Heathrow stopt. Over het spoor: de snelste manier is eerst met de metro naar Paddington (13 minuten) en dan per trein naar Windsor & Eton Central. Tussendoor dient u wel over te stappen in Slough. Deze reis neemt iets meer dan een half uur in beslag. Daarna is het nog maar een paar minuten lopen naar het hotel. Een andere optie is eerst met de metro naar Vauxhall en dan met de trein naar Windsor & Eton Riverside, een reis van in totaal iets meer dan een uur. Daarna nog 7 minuut lopen naar het hotel.

Natuurlijk kunt u het vliegtuig pakken, Heathrow Airport ligt hier behoorlijk in de buurt. Er rijdt een bus (lijn 8) vanaf de luchthaven via Windsor naar Slough. Het gaat om lijn 8. De busrit duurt driekwartier a een uur, afhankelijk waar u precies opstapt.

Met de trein naar Londen en verder | Bus 8 Heathrow Airport - Slough

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


✔ Of wilt u gedetailleerde service vooraf ontvangen?

Het is ook mogeijk zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) Vakantieplan op Maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar dat kan ook prima voor een vakantie op één of enkele plekken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers