4 & 5 sterrenhotels in Oxford

Christ Church College in Oxford, Engeland hotels boeken via GBLBalliol College in Oxford, Engeland Magdalen College in Oxford, Engeland New College in Oxford, Engeland Sheldonina Theatre in Oxford, Engeland Radcliffe Camera in de stad Oxford, Engeland Bridge of Sighs in Oxford, Engeland Houten gebouw en winkel aan de Corn Market in Oxford, Engeland

✔ In luxe overnachten

Op deze pagina worden 3 vijfsterrenhotels en daarna nog 2 viersterrenhotels in de stad Oxford uitgelicht. De stad is vooral befaamd omdat het één van de beste universiteiten ter wereld heeft en ook dat deze de oudste universiteit is binnen de Engels sprekende wereld. De stad is opgebouwd met architectuur uit verschillende tijdperken dus het vormt niet direct een architectonisch geheel zoals bijvoorbeeld Bath, die andere prachtige stad in deze regio. De Christ Church Cathedral stamt bijvoorbeeld uit de 12e eeuw, de toenmalige New Inn en het (deels) houten vakwerkhuis aan Cornmarket Street is een zeldzame overlever van de 14e eeuw. Het prachtige Magdalen College is weer een eeuw later gebouwd in de 15e, het Sheldonian Theatre in de 17e en de iconische Radcliffe Camera een jaar of 80 later. En zo gaat dan nog wel even verder. Het Victoriaanse stadhuis werd pas eind 19e eeuw gebouwd. Het centrum is compact dus u zult alles wandelend kunnen bekijken. Er zijn overigens meerdere historische universiteitsgebouwen per rondleiding te bezichtigen waaronder die op de foto's voorbij komen. Op de volgende pagina kunt u een kaart zien met de locaties van de universiteiten. Oxford geniet bij velen bekenheid, niet alleen bij hen die er gestudeerd hebben of er op vakantie zijn geweest maar misschien ook wel bij u - de tv kijker - want hier worden al decennia opnames gemaakt voor bekende detectiveseries, van Inspector Morse tot Endeavor. Wilt u tijdens uw vakantie in Engeland ook graag die andere beroemde universiteitsstad van Engeland bezichtigen? Kijk dan op de volgende pagina waar mooie hotels worden uitgelicht in Cambridge.


1. The Randolph HotelHet eerst uitgelichte vijfsterrenhotel is het Randolph Hotel, een neogotisch gebouw uit de tweede helft van de 19e eeuw. Het staat in het centrum van Oxford recht tegenover het Ashmolean Museum en alle andere attracties bevinden zich uiteraard ook in de buurt, net als de prachtige Bodleian Library. Genieten van een Engelse Afternoon Tea behoort hier tot de mogelijkheden. Ga bijvoorbeeld winkelen in Cornmarket Street en Queen Street en wilt u wat drinken, waarom dan niet in de bar van het hotel want die geniet enige bekendheid. Daar zijn namelijk meerdere keren opnames gemaakt voor de vroeger zeer populaire tv-serie Morse, vernoemd naar de norse detective en zijn assistent Lewis. Nadien heeft The Randolph haar bar omgedoopt tot de Morse Bar. Op zeer korte loopafstand kunt u ook verschillende prachtige universiteitsgebouwen per rondleiding bezichtigen waaronder New College en Balliol College, één van de oudste en één van de mooiste.

Vanuit Nederland of België naar The Randolph Hotel

U kunt hier gebruik maken van valet parking (parkeerservice), in het geval er plaats in de garage. Anders parkeren in een parkeergarage in de buurt. U kunt echter ook met het ov reizen. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Oxford wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein (iets meer dan 50 minuten). U kunt dan vervolgens op een lokale bus stappen naar het centrum of het stuk lopen, hetgeen een minuut of 10 in beslag neemt. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Birmingham Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per trein naar Oxford, een reis van ongeveer een uur. U kunt eventueel ook vliegen op Heathrow en dan per bus naar de stad afreizen. U zult dan zo'n 1,5 uur in de bus zitten.

Met de trein naar Londen en verder | Bus Heathrow Airport - Oxford


Locatie van Oxford

kaart met hotels in de stad Oxford, Engeland

2. Old Bank HotelHet Old Bank Hotel is een vijfsterrenhotel in de High Street van Oxford, in het centrum van de stad. Zoals de naam al aangeeft deed dit van oorsprong 18e eeuwse pand dienst als bank. Pas in 1998 is het omgevormd tot hotel, één van de beste in de regio. Genieten van een Engelse Afternoon Tea behoort hier tot de mogelijkheden. Vanuit het hotel kijkt u ook uit op de University Church of St Mary the Virgin en het zijstraatje daarnaast leidt direct naar de iconische Radcliffe Camera en daar net achter de Bodleian Library, één van de oudste ter wereld. Radcliffe Camera doet dienst als een bibliotheek en vormt onderdeel van het complex van de academische Bodleian Library. Beide net genoemde gebouwen zijn te bezichtigen, ook middels een rondleiding. Op korte afstand bevinden zich tevens verschillende universiteitsgebouwen die u kunt bezichtigen middels een rondleiding zoals het All Souls College, Merton College, Magdalen College en Christ Church College. C.S Lewis, de schrijver van de Chronicles of Narnia studeerde bijvoorbeeld vroeger aan Magdalen College terwijl zijn later nog beroemdere vriend JRR Tolkien later professor werd aan Merton College (Engelse taal en literatuur). Tolkien is natuurlijk bekend vanwege The Lord of the Rings. Het net ook genoemde Chirst Church College geniet bij het grote publiek bekendheid omdat er veel opnames gemaakt zijn voor de films van Harry Potter. Daarnaast is haar befaamde Tudor Great Dining Hall gebruikt als inspiratie voor de set van de eetzaal van Zweinstein (Hogwarts).

Vanuit Nederland of België naar het Old Bank Hotel

Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid achter het hotel. U kunt echter ook met het ov reizen. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Oxford wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein (iets meer dan 50 minuten). U kunt dan vervolgens op een lokale bus stappen naar het centrum of het stuk lopen, hetgeen een minuut of 15 in beslag neemt. Een taxi nemen kan uiteraard ook. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Birmingham Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per trein naar Oxford, een reis van ongeveer een uur. U kunt eventueel ook vliegen op Heathrow en dan per bus naar de stad afreizen. U zult dan zo'n 1,5 uur in de bus zitten.

Met de trein naar Londen en verder | Bus Heathrow Airport - Oxford

3. Old Parsonage HotelHet Old Parsonage Hotel is een vijfsterrenhotel pal aan de rand van het centrum van de stad en combineert dus het stadsleven met het gevoel te overnachten in een country house. De oorsprong van deze oude pastorie ligt in de 17e eeuw. Een typisch Engelse Afternoon Tea nuttigen is (uiteraard) hier ook mogelijk. U zit hier op een steenworp afstand van een vrij groot park, het wandelpad door de University Parks leidt naar het water van rivier de Cherwell waar u een bankje vindt dat daar neergezet is ter ere van de op het vorige tabblad al genoemde auteur en professor JRR Tolkien. Vanuit het hotel wandelt u ook heel snel naar Clarendon Street met haar restaurants.

Vanuit Nederland of België naar het Old Parsonage Hotel

U kunt hier parkeren. U kunt echter ook met het ov reizen. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Oxford wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein (iets meer dan 50 minuten). U kunt dan vervolgens op een lokale bus stappen naar het centrum of het stuk lopen, hetgeen een minuut of 17 in beslag neemt. Een bus nemen naar dat deel van de stad of op de taxi stappen kan natuurlijk ook. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Birmingham Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per trein naar Oxford, een reis van ongeveer een uur. U kunt eventueel ook vliegen op Heathrow en dan per bus naar de stad afreizen. U zult dan zo'n 1,5 uur in de bus zitten.

Met de trein naar Londen en verder | Bus Heathrow Airport - Oxford

4. Cotswold Lodge HotelHet Cotswold Hotel is geen vijf maar een viersterrenhotel, een fraai Victoriaans herenhuis dat gesitueerd is in het noordelijke deel van de stad, op een kwartiertje lopen van het centrum. U zit hier op korte afstand van de grote parken die Oxford rijk is, namelijk de University Parks en Port Meadow (de grootste). Een rustige wandeling maken in de buurt behoort dus tot de mogelijkheden. U zit snel genoeg in het centrum: lopend, per bus die in de omgeving stopt of anders taxi. Op de vorige pagina's is al melding gemaakt van Tolkien, beroemd geworden als schrijver van In de Ban van de Ring. Hier in het noorden van de stad - op 10 minuten lopen - staat zijn voormalige huis aan 20 Northmoor Road. Dat is niet te bezichtigen maar een blauwe plaquette herinnert aan dat feit. U zult tijdens uw reizen door Engelse steden vaker huizen met dergelijke plaquettes zien. Men hecht aan haar geschiedenis.

Vanuit Nederland of België naar het Cotswold Lodge Hotel

U kunt hier parkeren. U kunt echter ook met het ov reizen. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Oxford wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein (iets meer dan 50 minuten). U kunt dan vervolgens op een lokale bus stappen naar het centrum of het stuk lopen, hetgeen een minuut of 25 in beslag neemt. U kunt dat stuk uiteraard ook afleggen per taxi of anders per bus die ook naar de noordelijke deel van de stad rijden. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Birmingham Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per trein naar Oxford, een reis van ongeveer een uur. U kunt eventueel ook vliegen op Heathrow en dan per bus naar de stad afreizen. U zult dan zo'n 1,5 uur in de bus zitten.

Met de trein naar Londen en verder | Bus Heathrow Airport - Oxford

5. Malmaison OxfordHet Malmaison Oxford is een viersterrenhotel in het centrum van de stad, meer het westelijke deel, iets dichter bij het treinstation. Dit is nogal een bijzondere locatie want u overnacht hier in een voormalige Victoriaanse gevangenis. U kunt hier ook gaan zitten voor een Afternoon Tea. Op een spreekwoordelijke steenworp afstand staat het Oxford Castle Unlocked, een historische attractie waar u onder andere de St George’s Tower kunt beklimmen en kunt afdelen in de tunnels en oude gevangenissen. Het water van de Castle Mill Stream is nabij, evenals het grote overdekte winkelcentrum Westgate. Vanwege de compactheid van de stad is alles in feite wandelend te doen waaronder het Museum of Oxford en de Chirst Church Cathedral.

Vanuit Nederland of België naar Malmaison Oxford

U kunt hier gebruik maken van valet parking (parkeerservice), in het geval er plek is op de parkeerplaatsen van het hotel. U dient die plek na het boeken te reserveren bij het hotel. U kunt echter ook met het ov reizen. Er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Als u vanaf dat station met het ov naar Oxford wilt reizen dan neemt u eerst de metro naar station Paddington (13 minuten) en stapt daar over op de trein (iets meer dan 50 minuten). U kunt dan vervolgens op een lokale bus stappen naar het centrum of het stuk lopen, hetgeen een minuut of 8 in beslag neemt. Het is ook mogelijk met het vliegtuig te gaan. U zou kunnen vliegen op Birmingham Airport. Vanuit die luchthaven kunt u direct per trein naar Oxford, een reis van ongeveer een uur. U kunt eventueel ook vliegen op Heathrow en dan per bus naar de stad afreizen. U zult dan zo'n 1,5 uur in de bus zitten.

Met de trein naar Londen en verder | Bus Heathrow Airport - Oxford

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


✔ Of wilt u gedetailleerde service vooraf ontvangen?

Het is ook mogeijk zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) Vakantieplan op Maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar dat kan ook prima voor een vakantie op één of enkele plekken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers