4 en 5 sterrenhotels in de Northern Cotswolds

De noordelijke Cotswolds in Engeland hotels boeken via GBLHet dorp Bourton-on-the-Water in Engeland Lower Slaughter in Gloucestershire, Cotswolds Sudeley Castle in Winchcombe, Engeland Stow-on-the-Wold in de Cotswolds, Engeland Broadway Tower in de Cotswolds, Engeland Het dorp Broadway in de Cotswolds, Engeland Het dorpje Snowshill in de Cotswolds Chipping Campden in Gloucestershire, Cotswolds

✔ In luxe overnachten

Op deze pagina worden 2 vijfsterrenhotels en 3 viersterrenhotels in het noordelijke deel van de Engelse Cotswolds uitgelicht. Dit is qua huizenprijzen één van de meest prijzige landelijke streken van Engeland. Veel mensen met geld wensen hier landeijk te gaan wonen en dat komt door haar enorm schilderachtige voorkomen, niet alleen wat betreft het fraaie, licht heuvelachtige landschap met stenen muurtjes, schapen en mooie wandelpaden maar ook zeker vanwege haar honingkleurige huizen en cottages, hét kenmerk van deze regio. Dit noordelijke gebied binnen de Cotswold Hills ligt voornamelijk in het graafschap Gloucestershire met een stukje Worcestershire en herbergt enkele gekende pareltjes zoals Bourton-on-the-Water, Stow-on-the-Wold, Broadway en Chipping Campden. Fraaie dorpen en ministadjes met niet alleen pittoreske cottages maar ook statige herenhuizen en landgoederen. Het is de streek waar tv-serie Father Brown wordt opgenomen met haar sfeervolle settingen uit de jaren '50 en staat ook bekend als gebied waar je prachtige autoritten kunt maken. De Romantic Road route vanuit de regencystad Cheltenham passeert tal van dorpjes. De hotels op deze pagina bevinden zich allen aan of vlakbij die route. Bekijk hier de Romantic Road (rode route).


1. The Slaughters Manor House Hotel - Lower SlaughterHet eerst uitgelichte vijfsterrenhotel is het Slaughters Manor House Hotel, gesitueerd in het kleine en zeer pittoreske dorpje Lower Slaughter. Het staat naast de St Marys kerk en aan Copsehill Road, ooit eens uitgeroepen tot meest romantische weggetje in Engeland. Hier staan prachtige huizen en enkele bruggetjes over de rivier de Eye. Het pand waar het hotel in gehuisvest wordt is een prachtig 17e eeuws herenhuis, opgetrokken uit de warme Cotswold stone. Het heeft een eigen tuin en u kunt er bijvoorbeeld ook genieten van een afternoon tea zoals dat bij de betere hotels meestal het geval is in Engeland. Wandelen kan zeer goed in deze landelijke streek en ook vindt u op loopafstand stallen waar u kunt paardrijden, meegaan op een rit over het omliggende platteland. Lower Slaughters is een klein dorpje zonder veel faciliteiten maar vlakbij ligt het dorp Bourton-on-the-Water waar dat wel het geval is, nog ietsje verder ligt het kleine marktstadje Stow-on-the-Wold. U kunt vanuit Lower Slaughter het traject van de Warden's Way bewandelen om naburige dorpjes lopend te bereiken, zuidwaarts naar het net genoemde Bourton, westwaarts naar het kleine Upper Slaughter (en verder). Mooie, langere rondwandelingen maken kan uiteraard ook.

Vanuit Nederland of België naar het Slaughters Manor House

U kunt parkeren bij het hotel. U kunt ook met het ov reizen maar dan dient u wel verschillende keren over te stappen. Dat gaat als volgt: er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Daar neemt u de trein naar Moreton-in-Marsh, een klein stadje/dorp in de Cotswolds. Die treinrit duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna stapt u op de bus richting Cheltenham maar stapt net vóór Bourton-on-the-Water uit bij halte Slaughter Pike. De busrit duurt ongeveer een half uur. Daarna steekt u de weg over - Copsehill Road in - en wandelt u de weg af naar het hotel, een wandeling van 1 kilometer. Een taxi nemen kan uiteraard ook.

Met de trein naar Londen en verder | Bus (801) naar Cheltenham


Kaart met locaties

kaart met hotels in de Northern Cotswolds
Hotel nr 4 staat nagenoeg op dezelde plek als nr 3

2. The Dial House - Bourton-on-the-WaterThe Dial House is een viersterrenhotel in Bourton-on-the-Water, één van de meest toeristische dorpjes in de regio. Dat wordt vanwege de verschillende bruggetjes over de rivier de Windrush, geflankeerd door mooie huizen en café's met terasjes ook wel met groot gevoel voor overdrijving het 'Venetië van de Cotswolds' genoemd. Het hotel is gehuisvest in het oudste niet-kerkelijke gebouw in het dorp. Het werd helemaal aan het einde van de 17e eeuw gebouwd in de toen typische stijl van de regio, uiteraard vervaardigt met de lokaal gewonnen honingkleurige steen. Het Dial House staat iets van de weg middenin het dorp, vlakbij de rivier en vlakbij twee attracties, namelijk het Model Village (dorpje op schaal nagemaakt) en het Motor Museum, een leuke plek voor de liefhebber van oude voertuigen. In dit dorpje kunt u dus her en der eten en drinken en ook zijn er winkels. Landelijk Engeland staat bekend om haar uitstekende wandelmogelijkheden en dat is hier niet anders. U wandelt bijvoorbeeld ook zo naar het kleine, schilderachtige Lower Slaughter (zie vorige tabblad) en kunt die wandeling doortrekken naar het stadje Stow-on-the-Wold. Maar er zijn meer mogelijkheden, ook voor mooie rondwandelingen.

Vanuit Nederland of België naar het Dial House

U kunt parkeren bij het hotel. U kunt ook met het ov reizen maar dan dient u wel verschillende keren over te stappen. Dat gaat als volgt: er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Daar neemt u de trein naar Moreton-in-Marsh, een klein stadje/dorp in de Cotswolds. Die treinrit duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna stapt u op de bus richting Cheltenham maar stapt dus uit in Bourton-on-the-Water. De busrit duurt ongeveer een half uur.

Met de trein naar Londen en verder | Bus (801) naar Bourton

3. Abbots Grange Manor House Hotel - BroadwayHet Abbots Grange Manor House Hotel is een vijfsterrenhotel in het pittoreske dorp Broadway. U kunt hier echter niet dineren, wel ontbijten en genieten van een afternoon tea. Ook is er een espressobar aanwezig. In het dorp en ook in nabij gelegen plaatsen zijn gelukkig locaties om lekker te eten. U overnacht in een zeer oud gebouw want het herenhuis werd al in de vroege 14e eeuw gebouwd als woning voor de lokale abt. Het is het oudste pand in het dorp en in zijn soort één van de oudste van Engeland. Broadway doet haar naam eer aan want het is (deels) gesitueerd rondom een brede weg met aan weerszijden mooie huizen, cottages, winkeltjes, horeca en enkele hotels. U kunt vanuit het dorp ook de wandeling maken naar de gelijknamige heuvel waar u van een mooi uitzicht kunt genieten en als u de Broadway Tower beklimt is dat uitzicht nog beter. Mooie wandelingen maken naar naburige dorpen kan ook zeker. Denk aan het stadje Chipping Campden, aan het schilderachtige Snowshill en Blockley, het dorpje waar de kerk van Father Brown (tv-serie) staat. Wilt u iets typisch Brits ervaren? Stap op de stoomtrein naar Cheltenham, een lange rit met de Gloucestershire & Warwickshire Steam Railway. Het noordelijke eindpunt is namelijk Broadway.

Vanuit Nederland of België naar Abbots Grange

U kunt parkeren bij het hotel. U kunt ook met het ov reizen maar dan dient u wel verschillende keren over te stappen. Dat gaat als volgt: er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Daar neemt u de trein naar Moreton-in-Marsh, een klein stadje/dorp in de Cotswolds. Die treinrit duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna stapt u op de bus richting Stratford-upon-Avon maar stapt dus uit in Broadway. De busrit duurt nog geen 20 minuten. Let er op dat deze bus maar een paar keer per dag rijdt en niet op zondag. Een taxi nemen zou dus ook een optie kunnen zijn.

Met de trein naar Londen en verder | Bus (1) naar Stratford-upon-Avon

4. Lygon Arms Hotel - BroadwayDe Lygon Arms is een viersterrenhotel in het dorp Broadway, net als het op het vorige tabblad behandelde Abbots Grange dus de bestemmingsinfo is grotendeels hetzelfde. Dit hotel staat aan de hoofdstraat waar alle winkels en horeca gesitueerd zijn. Het historische pand is gebouwd in de vroege 17e eeuw, in het Tudor tijdperk dus. Naar verluid stond hier voor die tijd ook al een herberg dus er wordt op deze plak al eeuwen lang overnacht. U kunt hier ook aanschuiven voor een Engelse afternoon tea. Het is bekend dat in 1651 Oliver Cromwell hier overnacht heeft, net voor de Slag bij Worcester, het laatste grote gevecht van de eerste Engelse revolutie, tussen de parlementairen en de koningsgezinden. Cromwell won, Charles II vluchtte naar Frankrijk. 9 jaar later, na de dood van Cromwell, keerde hij terug aan het roer. Het is dus een plek met enig historische uitstraling.

Vanuit Nederland of België naar de Lygon Arms

U kunt parkeren bij het hotel. Het terrein bevindt zich aan de achterkant. De high street zit aan de voorkant. U kunt ook met het ov reizen maar dan dient u wel verschillende keren over te stappen. Dat gaat als volgt: er zijn directe treindiensten zowel vanuit Nederland als België naar Londen. In beide gevallen komt u aan op St Pancras International. Daar neemt u de trein naar Moreton-in-Marsh, een klein stadje/dorp in de Cotswolds. Die treinrit duurt ongeveer 1,5 uur. Daarna stapt u op de bus richting Stratford-upon-Avon maar stapt dus uit in Broadway. De halte bevindt zich pal voor het hotel. De busrit duurt nog geen 20 minuten. Let er op dat deze bus maar een paar keer per dag rijdt en niet op zondag. Een taxi nemen zou dus ook een optie kunnen zijn.

Met de trein naar Londen en verder | Bus (1) naar Stratford-upon-Avon

5. Buckland Manor - BucklandDe bouw van Buckland Manor is voltooid in de 13e eeuw dus dit stijlvolle herenhuis met eigen landgoed gaat al een tijd mee. Inmiddels doet het dienst als viersterrenhotel en staat het - zoals de naam al aangeeft - in het kleine dorpje Buckland. U zit hier echt landelijk dus als u wat meer reuring wenst, pak de auto en rijd naar het zeer nabij gelegen dorp Broadway of enkele andere schilderachtige plaatsen in de omgeving waar wel winkels en andere horeca te vinden zijn. U kunt echter ook de wandelschoenen aantrekken en de 170 meter hoge heuvel Burhill oversteken. Dat pad leidt naar Broadway. Buckland is een klein plaatsje en grenst zowat aan een ander klein dorpje genaamd Laverton en ook pittoreske plaatsjes als Stanton en Snowshill vindt u hier in de buurt. Buckland Manor verzorgt overigens naast ontbijt en diner ook een Afternoon Tea.

Vanuit Nederland of België naar Buckland Manor

U kunt parkeren bij het hotel. In theorie kunt u hier ook met de bus komen want net buiten het dorpje staat de halte Buckland Turn maar dat zou wel zeer omslachtig worden en niet aan te raden. Met de eigen auto op pad gaan - dus eerst met de veerboot naar Engeland of shuttle door de Eurotunnel - of eventueel eerst vliegen en dan op de luchthaven een auto huren is logischer. U zou dan bijvoorbeeld kunnen vliegen op Birmingham of Bristol.

Met de veerboot naar Engeland | Auto huren in Engeland

Boeken via deze pagina/website

Als u hier op de pagina een button aanklikt om een accommodatie te boeken dan wordt u doorgeleid naar booking.com, een vertrouwde website om te boeken. Door een samenwerkingsverband verdient Groot-Brittannië Liefhebbers commissie op boekingen die u daar vervolgens doet. Belangrijk: u betaalt niet meer dan anders en kunt van dezelfde voordelen gebruik maken als normaal. Die worden hieronder kort opgesomd.


Kamer boeken in Engeland, Wales en Schotland

De voordelen

✔ Accommodaties vaak boeken met de optie 'gratis annuleren'.

✔ U kunt gewoon gebruik maken van uw eigen booking.com account als u die al heeft.

✔ Door te boeken spaart u automatisch voor loyaliteitskorting (genius).

✔ Wanneer ingelogd: als loyaliteitskorting (genius) van toepassing is ziet u dat vanzelf.

✔ Heeft u geboekt?

Ik kan u (gratis) via e-mail of eventueel fb een pagina toezenden met daarin handige info, links en een interactieve kaart van het gebied waar u verblijft. U kunt deze extra online service ontvangen als u via deze pagina/website minimaal 2 nachten per locatie geboekt heeft. Als u dat graag wilt: stuur een bericht en ik zend u op zeer korte termijn een pagina toe. Vermeldt in uw bericht op welke datum u geboekt heeft (moment van boeken) en welke accommodatie. Dan kan ik gelijk zien voor welk gebied ik een pagina moet maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van zo'n pagina. Als u meerdere accommodaties geboekt heeft (2 nachten per bestemming) dan krijgt u uiteraard voor elke bestemming info en tips.

Bekijk de voorbeeldpagina


Contactinfo

✉ = info@groot-brittannie-liefhebbers.nl of Facebook chatcontact


✔ Of wilt u gedetailleerde service vooraf ontvangen?

Het is ook mogeijk zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) Vakantieplan op Maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken maar dat kan ook prima voor een vakantie op één of enkele plekken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
vlak

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers