Overnachten in Glasgow, Stirling en Lanarkshire

Hotel in de stad Glasgow hotels boeken via GBL Kelvingrove Art Gallery and Museum in Glasgow, Schotland Paisley in Renfrewshire, Schotland Stirling in Schotland

Hotels en vakantiehuizen in Glasgow en Lanarkshire

Glasgow is de grootste stad van Schotland en was vooral vroeger altijd een belangrijke havenstad in het Verenigd Koninkrijk. In deze stad aan de rivier de Clyde kunt u onder andere het bekende Kelvingrove Museum en het Riverside Museum bezichtigen. Verder buiten het centrum zijn ook mooie locaties zoals het historische Pollok House. Lanarkshire bestaat tegenwoordig uit een noordelijk en zuidelijk raadsgebied en is het gebied waar twee werelderfgoed-locaties te vinden zijn, namelijk het dorp New Lanark en de Romeinse Antonine Wall waar overigens veel minder van te zien is dan de Muur van Hadrianus in Engeland. U kunt bijvoorbeeld ook het geboortehuis van de ontdekkingsreiziger David Livingstone bezoeken. Bekijk u de volgende pagina met steden, stadjes en dorpen waar naast de grote stad nog enkele andere plaatsen nader worden uitgelicht waaronder Stirling en het net genoemde New Lanark.
Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels en vakantiehuizen in Stirling

Stirling is niet alleen de naam van het historische stadje maar ook van het omliggende raadsgebied. Dat omvat bijvoorbeeld ook een deel van de Trossachs, een prachtige bergachtige gebied met kleinere meren, gesitueerd binnen het grote national park. In dit raadsgebied kunt u ook verschillende kastelen bezoeken. U kunt uiteraard een hotel boeken in het stadje Stirling, een plaats met een zeer belangrijke plek in de Schotse geschiedenis, vanwege de cruciale geografische locatie in het land. U kunt er het mooie kasteel bezichtigen dat boven het stadje uittorent. Vanaf het kasteel ziet u een paar kilometer verderop het monument van William Wallace, een toren die u kunt beklimmen. Falkirk is ook een stadje en de trekpleister hier is het Falkirk Wheel.


Vier -en vijfsterrenhotels in stad en natuur

In de Glasgow kunt u overnachten in luxe als u wilt. De grootste der Schotse steden was tijdens de 19e eeuw de tweede stad van het British Empire. Daar is toen de nodige rijkdom vergaard en dat is in bepaalde stadsdelen goed te zien. Hieronder kunt u ook kijken bij mooie hotels langs het meer Loch Lomond. Het ligt weliswaar in de bergachtige Highlands maar dat is toch niet veel meer dan een half uur verwijderd van Glasgow. Uiteraard kunt u in deze regionen ook overnachten in goedkopere hotels, pensions of b&b's.


Luxe hotel in de stad Glasgow, Schotland
Luxe hotel aan Loch Lomond Schotland

Terug naar:

→ Glasgow & Stirling
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers