Overnachten in Noordoost Schotland

Hotel in de Aberdeenshire hotels boeken via GBL Aberdeen in Schotland Stonehaven in Aberdeenshire, Schotland Het kustdorpje Pennan in Aberdeenshire, Schotland

Hotels en vakantiehuizen in Aberdeenshire

Dit raadsgebied in het oosten van Schotland is bekend van de havenstad Aberdeen, na Glasgow en Edinburgh de derde stad van het land. Het staat bekend om zijn granieten gebouwen en ook kunt u er verschillende musea en gebouwen bezichtigen. Vanuit de haven vertrekken ook veerboten naar de Orkney -en Shetland eilanden. Het gebied heeft ook een lange kustlijn met daaraan stadjes als Fraserburgh, Peterhead en Stonehaven waar u het oude Dunnottar Castle kunt bezoeken. U kunt natuurlijk ook een hotel of vakantiehuis in het heuvelachtige binnenland van Aberdeenshire boeken dat ook bekend staat om zijn prachtige typische Schotse kastelen zoals Castle Fraser en Cragievar Castle en ook het stijlvolle Duff House in het noorden. U kunt ook op zoek naar accommodaties in een aantal uitgelichte bestemmingen in dit gebied. Kijk daarvoor op de volgende pagina:

Stadjes en dorpen in Aberdeenshire en Moray
Of zoek via deze interactieve kaart:

Booking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
legenda van kaart

Direct boeken of gebruik maken van service

U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Cottage in Engeland
GB

Hotels en vakantiehuizen in Moray

Dit raadsgebied is misschien wel het meest bekend van zijn whisky stokerijen, die u bijvoorbeeld in het gebied Speyside (vernoemd naar de rivier) kunt bezoeken. Dat is de streek rond plaatsen als Dufftown, Aberlour en Glenlivet. U kunt er uiteraard stokerijen bezichtigen en whisky proeven. Moray heeft overigens ook een kustlijn waar u bijvoorbeeld kunt gaan wandelen. U vindt er plaatsen als Buckie, Lossiemouth en Nairn. Het stadje Elgin met zijn oude kathedraalruïne ligt hier ook in de buurt. In het zuiden kunt u ook een hotel of vakantiehuis in de bergen van het Cairngorms National Park boeken, uiteraard ook een prima gebied om in te wandelen. Ook zijn er enkele historische bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld Brodie Castle.Terug naar:

→ Aberdeenshire
→ Hotels en vakantiehuizen in Groot-Brittannië (overzicht alle gebieden)
© 2012-2023 — Groot-Brittannië Liefhebbers