Wandelvakantie over het Norfolk Coast Path

Norfolk Coast Path bij Stiffkey, Engeland Norfolk Coast in Engeland Holkham Hall in Norfolk, Engeland Cley0next-the-Sea in Norfolk, Engeland Blakeney Point in Norfolk, Engeland Kustpad en golfbanen van Sheringham, Norfolk Sheringham Park in Norfolk, Engeland Cromer in Norfolk, Engeland

Rondreizen per trein én het kustpad van Norfolk uitgebreid bewandelen?

Let op: Groot-Brittannië Liefhebbers is geen reisorganisatie dus u kunt hier geen meerdaagse wandelvakantie boeken. Als u meerdere dagen wilt lopen waarbij alles voor u geregeld wordt dan dient u contact op te nemen met een organisator van wandelreizen. Wat kan ik wel doen? Ik kan voor u een treinrondreis in elkaar zetten waarbij u óók een deel van het Norfolk Coast Path kunt lopen, één van de bewegwijzerde national trails in het land. Er zijn in dit oostelijke deel van Engeland twee leuke kustplaatsjes waar je met de trein heen kunt en eenmaal daar kun je gebruik maken van een frequent rijdende bus om naar het beginpunt (ander leuk kustplaatsje) te reizen. U zult overnachten in b&b's, herbergen en/of hotels (afhankelijk van beschikbaarheid). Kamperen is niet mogelijk als u deze service aanvraagt.

Bij mij kunt u sowieso een mooie rondreis aanvragen waarbij wandelen over het kustpad een belangrijk onderdeel uitmaakt van de reis. Het voordeel van de service Vakantieplan op Maat is dat u flink wandelen eventueel kunt combineren met het bezichtigen van leuke dorpen, bezoekersattracties en historische steden. Ook kan er de mogelijkheid zijn kalm aan te doen in een badplaatsje. Kijk wat dat betreft ook op de volgende pagina over een treinrondreis door East Anglia, het oostelijke deel van Engeland.

Van Wells-next-the-Sea naar Cromer

Zoals u heeft kunnen lezen kan in principe geen aangesloten stuk van national trails of andere meerdaagse wandelroutes vormgeven maar er zijn wel enkelen uitzonderingen. Eén daarvan is een mooi kustgebied in het oosten van Engeland waar je een mix treft met wat lagere kliffen en vooral vlakke kustpaden langs strandjes en waddengebieden waardoor de inspanning relatief mee zal vallen, aangezien u heel weinig heuvelop hoeft te lopen. Ik kan twee aaneengesloten etappes iplannen door deze Norfolk Coast Area of Outstanding Natural Beauty. U kunt zowel op de eerste als de laatste bestemming ook gerust 2 of zelfs 3 nachten blijven aangezien er vanuit die locaties ook andere leuke routes te lopen zijn en je ook nog uitstapjes kunt maken. Zo is er de mogelijkheid om historische landgoederen te bezichtigen, een rit per stoomtrein te maken en om de oude stad Norwich te bezoeken maar die stad kan ik uiteraard ook als aparte bestemming voor u inplannen. Sterker nog: ook het tweede verblijf kunt u rekken want dat is vlakbij een waddengebied en daar varen verschillende touroperators zodat je zeehonden en vogels kunt bekijken als u wilt. Daar leeft één van de grootste zeehondenkolonies van Engeland (twee soorten). Als zeehonden en/of vogels kijken een wens van u is dan is een verblijf van 2 nachten daar ook een idee. Het eindpunt Cromer is overigens een badplaatsje met een fraaie pier. Daar kunt u de treinrondreis vervolgen want dat heeft een treinstation.Hoe nu verder?

Als u een Vakantieplan op maat aanvraagt dan zal ik op basis van uw data eerst zien of ik beschikbaarheid in hotels en/of b&b's kan vinden maar die kans is groot aangezien er meerdere opties zijn langs dit specifieke traject. Vanwege dit feit en ook omdat het begin -en eindpunt per bus te bereiken is kan ik langs dit stuk kust een korte wandelvakantie kan inplannen. Zoals u al heeft kunnen lezen kunt u twee heel mooie etappes lopen en in de laatste en eerst plaats eventueel dus nóg eens een paar mooie routes. Langs het kustpad kunt u gebruik maken van bagagevervoer en die zal ik in het plan op maat vermelden. Het bedrijf kan bij het hotel of b&b waar u overnacht de koffers/tassen ophalen en afleveren bij het hotel/b&b waar u de volgende nacht verblijft. Zoals u al heeft kunnen lezen kan ik een planning maken waarin u eventueel ook leuke steden en stadjes in deze historische regio bezoekt. Denk aan het al genoemde Norwich maar bijvoorbeeld ook aan het beroemde Cambridge. Het is maar net wat u wilt. Ik maak plannen op maat dus van alles is mogelijk. Lees hieronder verder over de service:


Cottage in Engeland
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers