Op tuinrondreis in Engeland

Tuin in Hampshire, Engeland Tuin in Kent, Engeland Tuin in West Sussex, Engeland Tuin  in Wiltshire, Engeland Tuin in Cornwall, Engeland Tuin in Worcestershire, Engeland Tuin in Sussex, Engeland

Een rondreis langs mooie tuinen in Engeland

Zoals u misschien elders op de website al heeft kunnen lezen kunt u bij Groot-Brittannië Liefhebbers een plan op maat aanvragen voor een autorondreis en ook treinrondreis. Ik kan voor u met van alles rekening houden, dus ook als u een tuinliefhebber bent. Er zijn tal van tuinen te bezichtigen, veelal in het zuiden van Engeland maar ook wel verder noordwaarts. Ik ben geen kenner dus wanneer bepaalde planten bloeien en wanneer welk type tuin er het mooist bij ligt kan ik u niet melden. Ik kan een rondreis in elkaar zetten waarbij u per streek mooie tuinen kunt bezichtigen. Een autorondreis ligt wat dat betreft het meest voor de hand omdat veel tuinen landelijk gelegen zijn, vaak onderdeel van een landgoed en dus niet of moeilijk bereikbaar zijn met het openbaar vervoer. Er zijn echter wel uitzonderingen en dan met name in het zuidwesten waar je de nodige (deels) subtropische tuinen kunt bezichtigen.

Engeland herbergt verschillende typen tuinen, allen onstaan in bepaalde tijdvakken. Zo zijn er imposante landschapsparken waarbij de tuin dus in feite een heel landschap vormt met vijvers, bomen, vaak standbeelden en wandelpaden waardoor je door dat park heen kunt lopen. Die bevinden zich altijd op een landgoed waar een historisch landhuis staat. Dat landhuis is soms wel, soms niet te bezichtigen. Maar er zijn ook de meer 'knusse' tuinen te vinden, gesitueerd rondom een authentiek historisch huis, vaak bestaande uit verschillende kleine tuinen. In het zuidwesten van Engeland zijn de winters zeer mild zijn en daardoor zult u er ook de nodige palmbomen zien. Dat betekent ook dat u er verschillende subtropische tuinen kunt bezichtigen. Nog even voor de duidelijkheid: aangezien ik met veel kan rekening houden hoeft de reis uiteraard niet alleen gericht zijn op het bezoeken van tuinen. Misschien wilt u bijvoorbeeld ook wel mooie dorpen en steden bezichtigen, wandelen in de natuur of langs de kust. Kortom: op basis van uw wensen krijgt u een Vakantieplan op Maat. Over die service leest u hieronder tot in detail verder. Er zijn geen extra kosten aan verbonden.


Cottage in Engeland
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers