Kerstsfeer proeven in het historische York

Kerstversiering in het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland Het oude winkelstraatje Shambles in York, Engeland De stad York in North Yorkshire Winkelstraat in York, Engeland hotels boeken via GBL

St Nicholas Fair in York: 16 november t/m 22 december 2023

Als u zich in kerstsferen wiltopdompelen in aanloop naar de kerst dan is de prachtige oude stad York in North Yorkshire (Noord Engeland) een prima plek. Hier vindt meer dan 5 weken lang de St Nicholas Fair plaats, een kerstmarkt in het hart van de stad. De markt werd niet lang geleden nog maar een paar dagen in november georganiseerd dus zijn er beduidedn meer dagen dat u York in kerstsfeer zult aantreffen. De stalletjes staan grofweg tussen Coppergate in het zuidoosten en de Judge's Lodging (dit hotel vindt u hieronder bij het overzicht met 4 en 5 sterrenhotels) in het noordwesten. Ook kunt u gaan kijken of schaatsen bij The Ice Factor, de grootste (kerst)ijsbaan van Noord Engeland met daarin ook een grote kerstboom. Geniet van de gezellige kerstsfeer, vele stalletjes en uiteraard ook de historische attracties en musea die York rijk ia. Er zijn vele musea, oude gebouwen, een groot spoorwegmuseum en uiteraard de schitterende kathedraal. De stad is compact dus u kunt al lopend alles bekijken. Loop ook zeker door de smalle winkelstraatjes vlakbij de kathedraal zoals de beroemde Shambles met zijn scheve overhangende middeleeuwse winkelpanden.

St Nicholas Christmas Fair | Meer informatie over YorkBooking.com
Vul reisdata en gezelschap in en bekijk de beschikbare hotels, b&b's en/of vakantiehuizen. U kunt inzoomen.
Vakantiehuizen zijn vaak van vrijdag tot vrijdag of zaterdag tot zaterdag te huur. Ook wel kortere perioden.
Overnachten op een extra mooie locatie?

Wilt u een citytrip naar deze stad combineren met wat luxe, een verblijf in een extra mooi hotel, fraai gesitueerd? York herbergt gezellige straatjes en veel historische gebouwen. Mooie gebouwen om in te overnachten zijn er echter ook. Misschien ziet hier wat voor u bij:

4 en 5 vijfsterrenhotels in York


U kunt hier boven nu direct zelf een hotel, b&b, vakantiehuis of appartement uitzoeken en boeken. Als u wilt kunt u ook zonder extra kosten uitgebreide hulp krijgen in de vorm van een (online) plan op maat, inclusief bestemmingsinformatie, reisinfo en te boeken accommodaties. Dat is bijvoorbeeld handig als u een rondreis wilt maken. Zo'n reisplan kunt u na het boeken ook tijdens de reis blijven inzien:


Kerst in Engeland
vlak

Reis plannen naar York

Er zijn verschillende manieren om naar York te reizen. Als u met de auto gaat dan kunt u bijvoorbeeld de veerboot nemen naar Hull in het noordoosten van Engeland. Er vertrekt elke avond een nachtboot vanuit Rotterdam en ook vanuit Zeebrugge. In theorie kunt u ook een andere overtocht naar Engeland boeken al zult u dan wat langer moeten rijden. Als u met het openbaar wilt reizen dan is het vliegtuig de meest logische optie. Vanaf Manchester Airport kunt u namelijk direct met de trein in 2 uur naar York. Het is overigens ook mogelijk om het hele traject vanuit Nederland of België met de trein te doen. U reist dan met de Intercity Direct (of Thalys) naar Brussel Zuid en stapt daar over op de Eurostar naar Londen. Eindstation is St Pancras International. U wandelt vervolgens een klein stukje naar het aangrenzende treinstation London Kings Cross en stapt daar op de directe trein naar York, een rit van ongeveer 2,5 uur. De reis van Brussel Zuid naar Londen duurt 2 uur. Houd ook rekening met inchecktijd voor de Eurostar. Wat er verder nog bijkomt aan reistijd hangt af van de plaats waar u in Nederland of België opstapt.


Bekijk en boek uw vervoersmiddel

Veerboot naar Engeland
Trein naar EngelandVliegtuig naar Groot-Brittannië
GB

button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers