Wat is er te zien in Stirling en Falkirk?

Stirling Castle in Schotland Falkirk Wheel in Schotland Loup of Fintry in Schotland Callander in Schotland

Lees meer over de gebieden

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit deel van Schotland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden in de regio Falkirk en Stirling kunt vinden maar ook in het aangrenzende gebied dat bestaat uit Lanarkshire en de Clyde Valley, een gebied waar de grote stad Glasgow ook is gesitueerd. Onder de kaart ziet u een opsomming van allerlei historische locaties zoals kastelen, musea maar ook andere bezoekersattracties. Lees hier in meer detail over het gebied rondom de plaatsen Falkirk en Stirling waar u onder andere het belangrijkste kasteel van Schotland kunt bezichtigen en het Falkirk Wheel kunt zien.

legenda van kaart


Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van Glasgow, Stirling eo.

Bezienswaardigheden in Stirling en Falkirk

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder enkele kastelen maar ook andere attracties zoals het Falkirk Wheel, een safaripark en het monument/toren van William Walace. De afkorting NTS staat voor National Trust for Scotland en HS voor Historic Environment Scotland. Van die organisaties kunt u ook bezoekerspassen aanschaffen. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied aan Stirling. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische locaties:
Stirling Castle (HS) - Argyll's Lodging - Cambuskenneth Abbey (HS) - National Wallace Monument (HS) - Bannockburn Battlefield (NTS) - Antonie Wall: Rough Castle (HS) - Alloa Tower (NTS) - Castle Campbell (HS) - Dunblane Cathedral (HS) - Doune Castle (HS) - Inchmahome Priory (HS)


Andere bezienswaardigheden:
Falkirk Wheel - The Kelpies - The Pineapple (NTS) - Smith Art Gallery and Museum - Blair Drummond Safari Park


Zoek een accommodatie of maak een rondreis

Bekijk informatie per specifieke bestemming


Terug naar:

→ Vakantie vieren in Glasgow & Stirling
© 2012-2021 — Groot-Brittannië Liefhebbers