Wat is er te zien in Staffordshire?

Biddulph Grange in Staffordshire, Engeland Shugborough Hall in Staffordshire Gladstone Pottery Museum in Stoke-on-Trent in Staffordshire, Engeland Lichfield Cathedral in Staffordshire

Bezienswaardigheden in Staffordshire

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit westelijke deel Engeland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden in Staffordshire kunt vinden maar ook in het aangrenzende graafschap West Midlands. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over Staffordshire, een gebied met dichtbevolkte streken maar ook met kleine historische stadjes, het centrum van de pottenbakkerijen in Engeland en natuur in de vorm van de Cannock Chase en het Peak District.


legenda van kaart


Meer info over plaatsen & overnachten

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. U kunt per plaats info vinden en ook zoeken naar overnachtingsadressen. Wilt u dat voor het hele gebied? Kijk dan bij de tweede link/button.

Stad in de West Midlands, Engeland
Hotel in Engeland


Bezoekersattracties

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder historische huizen en tuinen maar ook andere attracties zoals een kasteel, een fraaie kathedraal, keramiekmusea en oude pottenbakkerijen, bierbrouwerijen en twee grote pretparken. De afkorting NT staat voor de National Trust. Van die organisatie kunt u ook een bezoekerspas aanschaffen. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied vooral aan Lichfield. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische huizen en tuinen:
Tamworth Castle - Lichfield Cathedral - Samuel Johnson Birthplace Museum - Erasmus Darwin House - Letocetum Roman Baths (NT) - Shugborough Estate - Croxden Abbey - Ford Green Hall - Trentham Garden - Biddulph Grange Garden (NT)


Musea en andere bezienswaardigheden:
Staffordshire Regiment Museum - Lichfield Museum - National Brewery Centre - Marstons Brewery - Gladstone Pottery Museum - Potteries Museum - Dudson Museum - Etruria Industrial Museum - World of Wedgwood - Middleport Pottery (Burleigh) - Spode Museum Trust (Heritage Centre) - Moorcroft Heritage Visitor Centre - Loveclay Ceramics Centre - Drayton Manor (attractiepark en dierentuin) - Alton Towers (attractiepark) - Go Ape Cannock (outdoor avontuur) - Churnet Valley Railway


Op rondreis?button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers