Wat is er te zien in Nottinghamshire?

Wollaton Hall in Nottingham, Engeland Newstead Abbey in Nottinghamshire Het stadje Newark in Nottinghamshire Southwell Minster in Nottinghamshire

Bezienswaardigheden in Nottinghamshire

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit oostelijke deel van Engeland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsen in Nottinghamshire kunt vinden maar ook in de aangrenzende graafschappen Leicestershire en Rutland. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over de graafschappen Nottinghamshire waar u onder andere de stad Nottingham kunt bezoeken en het landgoed van Lord Byron kunt bezichtigen.

legenda van kaart


Meer info over plaatsen & overnachten

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. U kunt per plaats info vinden en ook zoeken naar overnachtingsadressen. Wilt u dat voor het hele gebied? Kijk dan bij de tweede link/button.

Meer gedetailleerde informatie?

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. Wilt u terwijl u deze kaart bekijkt op zoek gaan naar een accommodatie? Kijk dan bij de pagina met hotels, b&b's en vakantiehuizen hieronder waar u zowel de kaart met bezienswaardigheden als een kaart met beschikbare accommodaties kunt raadplegen en boeken.

Stadje in Leicestershire, Engeland
Appartement in Engeland


Bezoekersattracties

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder historische huizen en kastelen maar ook andere attracties zoals musea, oude abdijruïnes en het beroemde Sherwood Forest, de mythische schuilplaats van Robin Hood. De afkorting NT staat voor de National Trust. Van die organisatie kunt u ook een bezoekerspas aanschaffen. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied vooral aan Nottingham. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische gebouwen (vaak met tuin):
Wollaton Hall - St Mary's Church - Newstead Abbey - Southwell Minster - The Workhouse (NT) - Newark Castle - Rufford Abbey - Mr Straw's House (NT)

Musea en andere attracties:
Nottingham Castle Museum - Museum of Nottingham Life - Galleries of Justice Museum - Nottingham Contemporary - Natural History Museum - Castle Rock Brewery - DH Lawrence Birthplace Museum - Newark Air Museum - Thoresby - Harley Gallery - Go Ape Sherwood (outdoor avontuur)

Natuurlijke locaties:
Attenborough Nature Centre - Sherwood Forest - Clumber Park - Creswell Crags


Op rondreis?button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers