Wat is er te zien in Merseyside?

Liverpool in Engeland Speke Hall in Merseyside, Engeland Port Sunlight in Merseyside, Engeland Sefton Coast in Merseyside

Lees meer over de gebieden

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van dit noordwestelijke deel van Engeland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsen in Merseyside kunt vinden maar ook in het aangrenzende graafschap Cheshire. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over de graafschappen Merseyside waar u onder andere de havenstad Liverpool, het mooie dorpje Port Sunlight en de uitgestrekte stranden en duinen van de Sefton Coast kunt bezoeken.


legenda van kaart

Kijkt u op een smartphone? Bekijk hier:

De kaart van Cheshire en Merseyside

Meer gedetailleerde informatie?

Klik binnen de interactieve kaart hierboven op de verschillende icoontjes en u zult u zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. Wilt u terwijl u deze kaart bekijkt op zoek gaan naar een accommodatie? Kijk dan bij de pagina met hotels, b&b's en vakantiehuizen hieronder waar u zowel de kaart met bezienswaardigheden als een kaart met beschikbare accommodaties kunt raadplegen en boeken.

Stad in Cheshire, Engeland
Hotel in Engeland


Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder historische huizen en musea maar ook een safaripark, een modeldorpje, een conservatiedorp, een pretpark en een beroemde paardenracebaan. De afkorting NT staat voor de National Trust. Van die organisatie kunt u ook een bezoekerspas aanschaffen. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied vooral aan Liverpool. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Historische gebouwen:
Liverpool Cathedral - The Hardman's House (NT) - St Georges Hall - Croxteth Hall - Speke Hall (NT)


Aantal musea en andere attracties:
Liverpool War Museum - Museum of Liverpool - Tate Liverpool - Mersyside Maritime Museum - International Slavery Museum - Beatles Story Museum - World Museum - Walker Art Gallery - Victoria Gallery - Sudley House - Lady Lever Art Gallery - Port Sunlight Museum - Birkenhead Park - Williamson Art Gallery and Museum - Southport Model Railway Village - Gulliver's World (pretpark)


Op rondreis?Terug naar:

→ Vakantie vieren in Cheshire & Merseyside
© 2012-2022 — Groot-Brittannië Liefhebbers