Wat is er te zien in het graafschap Dorset?

Hardy's Cottage in Dorset, zuid Engeland Corfe Castle in Dorset, Engeland Forde Abbey in Dorset Kingston Lacy in Dorset

Bezienswaardigheden in Dorset

Op deze pagina ziet u een uitgebreide interactieve kaart van het centrale gedeelte van Zuid Engeland waar u niet alleen allerlei bezienswaardigheden en leuke plaatsen in het graafschap Dorset kunt vinden maar ook in het aangrenzende New Forest en Isle of Wight. Denk aan historische locaties zoals kastelen, landgoederen maar ook tuinen, andere bezoekersattracties en natuurlijk locaties. Meer info over het landschap? Lees hier in meer detail over de Jurassic Coast, een prachtige, oude en zeer lange kustlijn met kliffen, wandelpaden, mooie kustdorpen en ook badplaatsen. Landinwaarts is echter ook veel te zien. Zo is ook daar het landschap voor een groot deel beschermd behorend tot de Dorset Area of Outstanding Natural Beauty en de Cranborne Chase AONB. U zult er ook heel veel huizen met rieten dak aantreffen, zeer typisch voor de regio. Lees hier meer over het binnenland van Dorset.

legenda van kaart

Meer info over plaatsen & overnachten

Klik binnen de interactieve kaart hierboven (niet op smartphone) op de verschillende icoontjes en u zult zien dat u bij al die mooie plekken en bezoekersattracties kunt doorklikken naar de website van de betreffende locatie. Op die kaart staan ook uitgelichte vakantiebestemmingen, die vindt u hieronder voor het gemak ook terug. U kunt per plaats info vinden en ook zoeken naar overnachtingsadressen. Wilt u dat voor het hele gebied? Kijk dan bij de tweede link/button.

Dorp in Zuid Engeland
Hotel in Engeland


Bezoekersattracties

Bekijk hieronder een lijst met bezoekersattracties waaronder historische huizen en tuinen maar ook andere attracties zoals kustforten, musea en een stoomtreinen. De afkorting NT staat voor de National Trust en EH voor English Heritage. Als u sommige van onderstaande locaties niet op de kaart terug ziet dan is dat omdat ze in één van de plaatsen te zien zijn waar aparte pagina's over gemaakt zijn. Denk in dit gebied aan bijvoorbeeld Bournemouth, Corfe Castle en Sherborne. Via de interactieve kaart en ook via het tweede tabblad op deze pagina kunt u meer info vinden over die plaatsen.


Oude Kastelen en ruïnes:
- Corfe Castle (NT) - Lulworth Castle - Nothe Fort (Weymouth) - Portland Castle (EH) - Sherborne Old Castle (EH)

Enkele musea en andere bezienswaardigheden:
- Oceonarium Bournemouth - Russel Cotes House and Gallery - Weymouth Sea Life Park - Abbotsbury Subtropical Gardens - Abbotsbury Swannery - Bridport Museum - Palmers Brewery - Poole Museum - Compton Acres Gardens - Bovington Tank Museum - Monkey World - Great Dorset Steam Fair (evenement) - Gold Hill Museum - Swanage Railway - Tyneham Deserted Village - Portland Bill Lighthouse

Historische huizen en kerken:
Highcliffe Castle - Kingston Lacy (NT) - Athelhampton House - Hardy's Cottage (NT) - Clouds Hill (NT) - St Catherine's Chapel - Max Gate (NT) - Tudor House (Weymouth) - Forde Abbey & Gardens - Sherborne Castle - Sherborne Abbey - White Mill (NT) - Milton Abbey Church & Landscape - Wimborne Minster


Op rondreis?button

© 2012-2024 — Groot-Brittannië Liefhebbers